24 Şubat 2013 Pazar
BADEMLİ KAYISILI PİLAV
BADEMLİ KAYISILI PİLAV
Malzemeler
2Su bardağı pirinç
100gr. Badem
100gr.Kuru kayısı
Tereyağı
1Tavuksu tablet
1kesme şeker
Tuz
Su
Öncelikle pirinç ılık suda biraz tuz atılıp bekletilir...
Bademler sıcak suya konularak 20-25dk bekletilir ve kabukları soyulur,çok az sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur...
Diğer tarafta kayısılar uzunlamasına şeritler halinde doğranır...
Tencereye tereyağı alınarak eritilip yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir kavrulur bademler ve kayısılarda eklenip şeker,tuz,tavuksuyu tablet ve suyuda eklenip karıştırılarak pişmeye bırakılır...
Afiyet olsun...
22 Şubat 2013 Cuma
FIRINDA PORTAKALLI TİLAPİA(tatlı su Çipurası)
FIRINDA PORTAKALLI TİLAPİA
Malzemeler:
Tilapia Fileto (arzu edilen sayıda)
Kuru soğan(halka doğranmış)
Patates(halka doğranmış)
1Portakal suyu
1Limon suyu
Defne yaprağı
Sarımsak
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Bir fırın tepsisine veya bir borcama halka doğranmış soğanlar ve patatesler dizlip üzerlerine balıklar döşenir defne yaprağı ve sarımsakta eklenip üzerlerine tuz,karabiber,sıvıyağ,portakal suyu,limon suyu gezdirilir en son limon dilimleri konulup fırında pişirilir....
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:35
1 yorum
Etiketler: BALIK YEMEKLERİ
17 Şubat 2013 Pazar
KARPUZ DİLİMİ GÖRÜNÜMÜNDE PATATES SALATASI
Malzemeler:
Haşlanmış Patates
Rendelenmiş salatalık(kabuklu)
Kırmızı biber
Kaşar rendesi
Zeytin(çekirdeği çıkarılmış)
tuz,karabiber
Limon
Az sıvıyağ
Yapılışı:
Haşlanmış kabukları soyulmuş patatese tuz,karabiber,limonsuyu,az sıvıyağ eklenerek püre haline getirilirilerek karpuz dilimi şekli verilir.Kenarları rendelenmiş salatalıkla kaplanıp üst kenar kısmı rendelenmiş kaşar peyniri,ortası küp doğranmış kırmızı biberle kaplanır,doğranmış siyah zeytinede çekirdek görünümü verilir..Buzdolabında bikaç saat bekletilip servis edilir..
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
09:13
4
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
14 Şubat 2013 Perşembe
AŞK KURABİYELERİ (sevgililer gününe özel)
AŞK KURABİYELERİ
Malzemeler:
113 gr Terayağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Yumurta
100 gr. Esmer şeker
2/3 su bardağı pekmez
1/4 Tatlı kaşığı Karanfiltozu
1/4 tatlı kaşığı muskat
1Tatlı kaşığı Tarçın
2Tatlı kaşığı Zencefil
1/4 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un( 420gr kadar)
Üzeri için:
renklendirilmiş şeker hamuru
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur buzdolabında 2saaat bekletilip tezgahta açılır ve kalıplarla kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 170dereceli fırında 10-12dk pişirilir...
Soğuduktan sonra şeker hamuru açılıp aynı kalıpla kesilir ve az su sürülerek kurabiyeye yapıştırılır üzerleri istenilen şekilde süslenir ve kurumaya bırakılır....
Afiyet olsun....
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:43
1 yorum
Etiketler: TATLI KURABİYELER
7 Şubat 2013 Perşembe
PORTAKALLI PASTA
PORTAKALLI PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası:
3Yumurta
2türk kahvesi fincanı şeker
3türk kahvesi fincanı un
1paket kabartma tozu
Bir tutam portakal kabuğu rendesi
1Bardak portakal suyu(keki ıslatmak için)
Muhallebisi:
3Yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1Su bardağı şeker
1lt. Süt
Bir tutam portakal kabuğu rendesi
Jölesi:
1paket şeffaf tart jölesi
3çay bardağı portakal suyu..
Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle çırpılıp diğer malzemeler eklenir ve çırmaya devam edilir..Yuvarlak büyük bir borcama veya kalıba dökülerek fırında pişirilir..
Pişen pandispanya fırından çıkarılınca üzerine bir bardak portakal suyu gezdirilir..
Muhallabi malzemeleri(portakal kabuğu rendesi hariç) bir tencereye alınarak devamlı karştırarak koyulaşana dek pişirilip en son portakal kabuğu rendesi eklenip ocak alınır soğumaya bırtakılır.. Soğuduktan sonra pandispanyanın üzerine yayılır..
Jöle pişirilip hafif ılıkken muhallebinin üzerine dökülür...Pasta buzdolabına kaldırılarak bir gece bekletilip servis yapılır..
Afiyet olsun..
6 Şubat 2013 Çarşamba
ÇATAL -2-
Bu çatal tarifi kesinlikle denenmeli...:)
ÇATAL....
Malzemeler:
125 gr. Margarin veya Tereyağ
1Çay bardağı sıvıyağ
2Yemek kaşığı şeker
2Yemek kaşığı sirke
1Tatlı kaşığı Mahlep
1Tatlı kaşığı Tuz
1Yumurta( akı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç diğer malzemeler yoğrulup hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu veya susam serpilir önceden ısıtılmış 175- dereceli fırında10-15dk. kadar pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
05:06
0
yorum
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
5 Şubat 2013 Salı
UN KURABİYESİ
UN KURABİYESİ
Malzemeler
250gr. Margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Çay bardağı sıvıyağ
4-5 Yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 Yemek kaşığı buğday nişastası
1Paket vanilya
Alabildiği kadar un
Üzeri için,pudra şekeri
Yapılışı
Yumuşamış margarin,pudra şekeri ve sıvıyağ iyice karıştırılıp diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayarak uzun rulo şeklinde çubuklar yapılıp üzeri bir çatal yardımıyla boydan boaya çizlir ve verevler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir...
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır..
Afiyet olsun..
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:31
3
yorum
Etiketler: TATLI KURABİYELER
30 Ocak 2013 Çarşamba
KABAK TATLISI
KABAK TATLISI
1kg.Balkabağı
1,5 Su bardağı şeker
Üzerine ceviziçi
yapılışı:
Balkabağı bir gece önceden soyulup,yıkanıp dilimlenir bir tencereye dizilip üzerine şeker eklenip tencerenin kapağı kapatılıp bekletilir..Ertesi sabah kısık ateşte yumuşayana kadar( karıştırmadan) pişirilir....
Soğuduktan sonra servis yaparken isteğe göre üzerine tahin veya iri dövülmüş ceviz serpilir...
Afiyet olsun...
27 Ocak 2013 Pazar
KREMALI BAL KABAĞI ÇORBASI
KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI
Malzemeler:
Bir dilim balkabağı
1Adet patates
1Adet havuç
1Küçük paket krema
tuz,karabiber
Yapılışı:
Balkabağının kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır, patates ve havuçda kabukları soyulup küçük parçalara kesilir...Hepsi bir tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar su eklenip yumuşacayıncaya kadar pişirilir...İyice yumuşadıktan sonra blendrdan geçirilip suyu azsa sıcak su ilave edilerek ocağa alınır kaynamaya başlayınca krema ilave edilip tuzu ve karabiberi ayarlanıp bi taşım kaynatılıp ocaktan alınır...
Afiyet olsun.....
SARIMSAK SOSLU FIRINDA ALABALIK
SARIMSAK SOSLU FIRINDA ALABALIK
Malzemeler:
Kişi sayısına göre alabalık
Kuru soğan
sosu:
Sıvıyağ
Bikaç diş sarımsak(ezilmiş veya çok küçük kıyılmış)
Defne yaprağı
Limon suyu
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Sos malzemeleri karıştırılıp hazırlanır...temizlenmiş yıkanıp süzülmüş balıklar sosa bulanır ...bir fırın tepsisine veya borcama soğanlar halka halka doğranıp dizilip üzerlerine balıklar konur kalan sos üzerlerine gezdirilip 200derecedeki fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
09:03
0
yorum
Etiketler: BALIK YEMEKLERİ
13 Ocak 2013 Pazar
FIRINDA SEBZELİ MÜCVER
FIRINDA SEBZELİ MÜCVER
Malzemeler:
2Adet Kabak
2Adet Havuç
2Adet patates
2Adet yumurta
Maydonoz
Un
Ufalanmış beyaz peynir
Tuz,karabiber,kuru nane
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
Yapılışı:
Genişbir kaba sebzeler rendelenip üzerine çırpılmış yumurtalar,peynir,sıvıyağ,tuz ve baharat,kabartma tozu ve un eklenip karıştırılarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Arzuya göre yanında kırmızı biber sosu veya yoğurtla servis yapılır...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
10:42
0
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER, YEMEKLER
10 Ocak 2013 Perşembe
BAKLAVA

BAKLAVA
Malzemeler:
500gr. Hazır baklavalık yufka
150gr Ceciziçi veya fındık
250gr.Margarin veya tereyağı
Şurubu için:
400gr. Su
600gr. Şeker
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak şurubu 20-25dk. kaynatılarak hazırlanır soğumaya bırakılır....
Yağ eritilir..Tepsiyi yağladıktan sonra yufakalar tek tek 3.yaprağa kadar tepsiye serilir yağlanır her 3yaprakta bir yağlayarak 9.yaprağa kadar devam edilip iri çekilmiş cevizin yarısı serpilir.tekrar her 3yaprakta aynı işlem yapılıp 15.yaprakta kalan ceviz serpilir.Kalan yapraklarda her 3yaprakta bir yağlanıp bitene kadar devam edilir,bitince istenilen şekilde kesilip kalan yağ sıcak olarak baklavanın üzerine gezdirilir..
Önceden ısıtılmış 180-200dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir..
Fırından çıkarılan baklavanın üzerine ılık olarak şurubu dökülür ve dinlenmeye bırakılır...
Afiyet olsun...
6 Ocak 2013 Pazar
ÇİKOLATALI KEK

Tarifi sevgili Cafe Fernandodan.....yumuşacık,çok lezzetli muhteşemmm bir kek oldu kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.....tarif için Cafe Fernandoyada çok teşekkür ederim.....
ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler:
2,5 Su bardağı Un
1/4 Su bardağı kakao
1Çay kaşığı Karbonat
3/4 çay kaşığı tuz
1/2 Su bardağı kefir veya süt
1/2 Su bardağı krema
200gr. Sütlü veya bitter doğranmış çikolata
225 gr. oda sıcaklığında Tereyağı + kalıbı yağlamak için az bir miktar daha
1+1/4 su bardağı şeker
4 Yumurta
1çay kaşığı Vanilya özütü...
Çikolata sosu:
120 gr. doğranmış bitter çikolata
1/2 su bardağı krema
2çorba kaşığı tereyağı(ben kullanmadım)
2çorba kaşığı mısır şurubu(ben kullanmadım)
Yapılışı:
Geniş bir kaba un,kakao,karbonat,tuz alınır ve bir kenarda bekletilir...
Diğer tarafta küçük bir tencerede krema kaynama noktasına getirilip ocaktan alınır ve üzerine doğranmış çikolata eklenerek çikolata eriyene dek karıştırılır üzerine kefir veya süt eklenip soğumaya bırakılır...
Geniş bir çırpma kabında oda sıcaklağındaki tereyağ ve şeker mixerle çırpılır ve yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir vanilya özütüde eklenip tekrar çırpılır üzerine önce unlu karışımdan biraz sonra kremalı karışımdan biraz eklenir çırpılır, kuru ve ıslak malzemeler dönüşümlü olarak karışıma eklenip çırpmaya devam edilir...yağladığımız kek kalıbına karışım dökülüp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 55-60dk. pişirilir...Fırından çıkınca servis tabağına ters çevrilip soğumaya bırakılır...
Sosunu hazırlamak için :
bir tencerede krema kaynama noktasına getirilip ateşten alınır,üzerine doğranmış bitter çikolata,mısır şurubu,tereyağ eklenip çikolata eriyene dek karıştırılır.. biraz soğumaya bırakıp koyu akışkan bir kıvama gelince soğuyan kekin üzerine gezdirilir....
Afiyet olsun...
16 Aralık 2012 Pazar
FELLAH KÖFTESİ
FELLAH KÖFTESİ
Malzemeler:
1Su bardağı ince bulgur
1/2 Nescafe fincanı irmik
1/2 Nescafe fincanı un
1Yumurta
1Yemek kaşığı biber salçası
Sosu için:
3adet domates(rendelenmiş)
1yemek kaşığı domates salçası
1Çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 diş sarımsak(ezilmiş)
tuz,kimyon,karabiber,pul biber
Üzerine maydonoz...
Yapılışı:
Bulgur çok az sıcak su ile ıslanıp fazla suyu süzülüp üzeri kapatılıp şişmesi için bekletilir..
Bulgur soğuduktan sonra irmik,yumurta,un,biber salçası eklenip yoğrulur ve arada ellerimizi ıslatarak küçük parçalar koparılır elde yuvarlanıp ortalarına parmakla hafif bastırılarak köfteler hazırlanır...Kaynayan suya köfteler atılarak haşlanıp ocaktan alınır ve süzülür...
Sosunu hazırlamak için domates rendelenip sıvıyağda sotelenir ve diğer malzemeler eklenip pişirilir..
Pişen sosa köfteler eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır kıyılmış maydonozla süslenip limonla servis edilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:03
1 yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
2 Aralık 2012 Pazar
CİPSLİ PATATES SALATASI
CİPSLİ PATATES SALATASI
Malzemeler:
1Adet tavuk göğsü(haşlanıp didiklenmiş)
5-6Haşlanmış küp doğranmış Patates
1-2Haşlanıp küp doğranmış havuç
1küçük kutu Konserve bezelye
Küp doğranmış kornişon turşu
Birkaç dal taze soğan
Bir küçük demet maydonoz
2-3 ezilmiş sarımsak
1kase Yoğurt
4yemek kaşığı Mayonez
1yemek kaşığı hardal
1Paket patates cipsi
Yapılışı:
Büyük bir kaseye haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü,haşlanıp küp doğranmış patates,haşlanmış küp doğranmış havuç,bezelye,kornişon turşu alınıp bunlara ince kıyılmış taze soğan ve maydonoz eklenir..Diğer tarafta sosu hazırlamak için yoğurt,ezilmiş sarımsak,tuz,mayonez ve hardal karıştırılır ve diğer patatesli karışıma dökülüp harmanlanır ve servis tabağına alınıp üzeri cipsle kaplanır...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
13:48
0
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
23 Ekim 2012 Salı
PEYNİRLİ SALATALIK DOLMASI
Kahvaltı sofralarında leziz ve şık bir sunum...
PEYNİRLİ SALATALIK DOLMASI
Büyük boy salatalık
Peyaz peynir(her türlü peynir olabilir)
Arzuya göre kıyılmış maydonoz
Çörekotu
Sızma zeytinyağı
Damak zevkine göre sarımsak veya baharatlarda kullanılabilinir...
Salatalıklar alacalı soyulup istenilen boyutta parçalara kesilip içleri oyulur..Peynir çatalla ezzilip salatalıklar doldurulur üzerlerine çöreotu serpilip zeytinyağı gezdirilir....
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:48
1 yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
22 Ekim 2012 Pazartesi
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyan yumuşacık bir poğaçadır....
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı soda
1Tane yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için bir tane yumurtanın sarısı
iç malzemesi:
Arzuya göre iç mlzeme hazırlanır ben peynir maydonoz karışım yaptım..
Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabına maya ve süt alınıp ezilir kabardıktan sonra diğer malzemele sırasıyla eklenip en son un ilavesiyle yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir hamur mayanlaması için üzeri örtülüp dinlendirilir...Mayalanan hamurdan koparıp elde açılıp iç malzeme konularak yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam,çörekotu serpilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:44
0
yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
17 Temmuz 2012 Salı
KUPTA YALANCI PROFİTEROL
KUPTA YALANCI PROFİTEROL
1lt.Süt
1Su bardağı şeker
4Yemek kaşığı Un
1Paket krema veya 1paket krem şanti
1Paket vanilya
Üzeri için hazır çikolata sosu
Yapılışı:
Bir tencereye un,şekerve süt alınıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alınır,vanilya ve krema (krem şanti kullanılacaksa şanti toz olarak eklenir) eklenip 5dakika kadar mixerle çırpılır ve kırılmış etimekler eklenip karıştırılır,kuplara pay edilir..Diğer taraftan çikolatalı sos üzerinde yazıldığı gibi hazırlanır ve kupların üzerlerine paylaştırılıp süslenir.Kupları buzdolabına kaldırılıp birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir....
Afiyet olsun..
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
04:30
2
yorum
Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR
1 Temmuz 2012 Pazar
MANDALİNALI CHEESECAKE
Tarif diğer Cheeseecake tariflerimle aynı olup sadece üzerine konserve mandalina dizilip fırına verilmiştir...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
07:57
0
yorum
Etiketler: CHEESECAKE'LER
24 Haziran 2012 Pazar
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler
keki için:
4Yumurta
1Su bardağı şeker
4Yemek kaığı süt
3Yemek kaşığı kakako
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
1Su bardağı un
Üzeri için
1,5 su bardağı süt(keke dökmek için)
1Paket kremşanti
1Su bardağı süt(kemşanti için)
Çikolata Sosu için
4silme yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta
1yemek kaşığı kakao
2,5çay bardağı süt
1Paket(100gr.) Bitter çikolata
Yapılışı
Kek malzemeleri sırasıyla mixerle çırpılıp kare bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirilir..
Kek fırından çıktıktan sonra ılık olunca üzerine 1,5bardak süt dökülür...
Bu arada kremşanti bir bardak sütle çırpılıp hazırlanır ve kekin üzerine sürülür buzdolabına kaldırılır..
Sosunu hazırlamak için çikolata hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir en son parçalara böldüğümüz çikolatada eklenip karıştırılır çikolata tamamen eriyince ocaktan alınır...
Servis yaparken dilimlenmiş kekin üzerine çikolata sosu gezdirilir....
Not: üzerine kremşanti yerine kremada kullanılabilir (2kutu krema, 2kaşık şeker, 2paket krema sertleştirici çırpılarak hazırlanır)
Afiyet olsunnn....
21 Haziran 2012 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE (FENCHEL)
1kuru soğan
2tane havuç
1Adet portakal suyu
1Adet limon suyu
Sızma zeytinyağı
1Tatlı kaşığı toz şeker
1sarımsak
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:32
0
yorum
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR
10 Haziran 2012 Pazar
SOSİSLİ MİLFÖY HALKALARI
Pratik,lezzetli bir okadarda şık :)
SOSİSLİ MİLFÖY HALKALARI
Malzemeler
Milföy hamuru
Sosis
Milföy hamurunu merdaneyle biraz açıp içine sosisi yerleştirip rulo yapılır ve bir parmak eninde kesilip kürdan batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir..Önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:05
1 yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ, İKRAMLIKLAR
3 Haziran 2012 Pazar
ŞEKER HAMURLU KALP PASTA(eşimin doğum günü pastası)
ŞEKER HAMURLU KALP PASTA
Kakaolu üç katlı pasdispanya kullanıp ara krema olarak çilekli kremşanti ve üzerinide şeker hamuruyla kaplayıp süsledim...
20 Mayıs 2012 Pazar
MİLFÖYDEN PALMİYE KURABİYE
MİLFÖYDEN PALMİYE KURABİYE
Malzemeler
6 adet kare milföy hamuru
4-5yemek kaşığı toz şeker
4-5yemek kaşığı çekilmiş fındık(ceviz veya bademde olabilir)
Yapılışı
Milföyler kenarlarından birleştirilip büyük bir hamur elde edilir un serpilerek merdane yardımıyla açılır..şeker ve çekilmiş fındık karıştırılıp hamurun üzerine serpilir...Hamur karşılıklı iki tarafından rulo yapılıp ortada birleştirilir üzerlerine hafif bastırılır ve strece sarılıp buzdolabında biraz bekletilir..Çıkarınca bir parmak kalınlığında kesilerek yan tarafı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:48
3
yorum
Etiketler: İKRAMLIKLAR, TATLI KURABİYELER
11 Mart 2012 Pazar
SUSAMLI KURABİYE
SUSAMLI KURABİYE
Malzemeler:
2Yumurta(sarıları içine beyazları dışına)
125gr.Eritilmiş Margarin
1Çay bardağı yogurt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Çay bardağı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Tatlı kaşığı Mahlep
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
Üzerine
Susam
Yapılışı:
Bütün malzemeler(yumurtaların sarısı) sırasıyla eklenip yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirilir..
Afiyet olsun
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
07:17
3
yorum
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
26 Şubat 2012 Pazar
MUZLU KEK
Bu kekin tarifini yanlış hatırlamıyorsam cafefernandodan almıştım iyikide almışım nefiss bir kek hele birde üzerine nutella sürüp yerseniz tadına doyamayacaksınız..:)
MUZLU KEK
Malzemeler:
3-4 Adet muz
80gr.Eritilmiş tereyağı
1Çırpılmış yumurta
1Su bardağı şeker
1Çay kaşığı vanilya özütü (ben 1Paket vanilya kullandım)
1Çay kaşığı karbonat veya (Bir paket kabartma tozu)
Bir çimdik tuz
1,5 Su bardağı un
Yapılışı:
İlk olarak muzlar ezilip püre haline getirilir ve eritilmiş tereyağı ile takta kaşık yardımıyla karıştırılır üzerine şeker,çırpılmış yumurta,vanilya eklenip karıştırılır tuz ve kabartama tozu ilave edilir en son un eklenip karıştırılıp yağlanmış 30x10 büyüklüğündeki kalıba dökülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
16 Şubat 2012 Perşembe
PATLICAN SALATASI
PATLICAN SALATASI
Malzemeler
Közlenmiş patlıcan
Kuru soğan
Maydonoz
Sivri biber
Domates
Sarımsak
Tuz,
Sıvıyağ
Limon
Sirke
yapılışı
Közlenmiş patlıcanlar doğranır,kıyılmış maydonoz,doğranmış kuru soğan,doğranmıi biber,küp doğranmış domates,ince kıyılmış sarımsak eklenir üzerine tuz,sıvıyağ,limon,sirke dökülerek karıştırılıp servis tabağına alınır..
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
11:57
2
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
22 Ocak 2012 Pazar
ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ
ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler
250gr. oda sıcaklığında yumuşamış Margarin veya Tereyağı
1Çay bardağı sıvıyağ
2Yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1Su bardağı şeker
2Su bardağı nişasta
1Su bardağı kuru üzüm
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı
Malzemeler sırasıyla bir yoğurma kabına alınıp( kulak memesi kıvamında olacak) yoğrulur...
Hamurdan rulolar yapılıp verev yani baklava dilimi gibi kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikler atılıp önceden ısıtılmış -175-180dereceli fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:47
7
yorum
Etiketler: TATLI KURABİYELER
17 Ocak 2012 Salı
NESCAFE KREMALI PASTA
NESCAFE KREMALI PASTA
Malzemeler:
Önceden hazırlanmış üç kat kesilmiş pandispanya(Pandispanya tarifimi diğer tariflerimde bulabilirsiniz)
Veya üç katlı hazır pasta altıda kullanılabilir...
4kutu krema
4paket krema sertleştirici
4Kaşık şeker
1Kaşık Nescafe
Damla çikolata(araları için)
Islatmak için biraz süt
Üzerini süslemek için isteğe göre çikolatalar inci şekerler..
Yapılışı:
İlk olarak derin bir kaba kremalar,şeker,krema sertleştiriciler,nescafe alınarak mixerle koyulaşana dek çırpılır..
Pandispanyanın her bir katı sütle ıslatılarak kremadan sürülüp damla çioklata serpilip diğer kat kapatılır üç katta bittikten sonra en üstü ve yanlarıda kalan kremayla kaplanır ve isteğe göre pasta süslenip buzdolabına kaldırılarak bekletildikten sonra servis yapılır..
Afiyet olsunn...
15 Ocak 2012 Pazar
ETLİ NOHUT
ETLİ NOHUT
2Su bardağı Nohut
250-300gr. kuşbaşı kuzu eti
1Kuru soğan
1kaşık domates salçası
1kaşık biber salçası
Sıvıyağ veya Tereyağ
Tuz,kırmızı toz biber
Su
Yapılışı:
İlk olarak nohut geceden tuzlu suda ıslatılır..Sabah bir tencereye alınarak haşlanır ve suyu süzülür...
Bir tencereye etler alınıp suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenip üzerine yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur salçalar ilave edilip kavrulduktan sonra nohutta eklenip karıştırılıp suyu eklenir tuz ve kırmızı biberde eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır..
Afiyet olsun...
11 Ocak 2012 Çarşamba
YALANCI İŞKEMBE (TAVUK ÇORBASI)
YALANCI İŞKEMBE (TAVUK ÇORBASI )
Malzemeler
1Adet tavuk but
Defne yaprağı
4su bardağ su
Terbiyesi için
2Yemek kaşığı un
3Yemek kaşığı yoğurt
2Diş sarımsak
Yarım Limon
Tuz ,Karabiber
Üzerine (isteğe göre )
sıvıyağ
kırmızı toz biber
Yapılışı:
İlk olarak bir tencereye tavuk budu,defne yaprağı alınarak üzerine 4su bardağı su eklenerek haşlanır...Haşlanan but tencereden alınıp didiklenir..
Terbiyesi için un,yoğurt,ezilmiş sarımsak,limon suyu bir kaba alınarak karıştırılıp hazırlanır...
Tenceredeki tavuk suyuna didiklenen et konulup kaynamaya bırakılır bunun suyundan az alnıp terbiyeye eklenip karıştırılır ve kaynayan suya ilave edilir tuzu karabiberi ayarlanıp koyulaşıncaya kadar pişirilir..(çorbanın kıvamına göre gerekirse sıcak su eklenbilir)
Arzuya göre kızdırılmış sıvıyağda kırmızı biber eklenip çorbanın üzerine gezdirilir...
3 Ocak 2012 Salı
KUZU ETLİ REZENE(TERBİYELİ)
KUZU ETLİ REZENE(TERBİYELİ)
Malzemeler
Taze rezene
Kuzu eti
Kuru soğan
Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Terbiyesi için:
1Yumurtanın sarısı
1Adet limon
Yapılışı
İlk olarak sıvıyağda et ve doğranmış kuru soğan sotelenip az sıcak su ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır, etler yumaşadığında yıkanıp doğranmış rezene eklenir sarımsak tuzda ilave edilir pişmeye bırakılır...Bu arada terbiyesi için yumurta sarısı,limon suyu karıştırılıp çok az sıcak suyla açılır ve yemeğe eklenip bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır...
Afiyet olsun...
18 Aralık 2011 Pazar
KOKOŞ PASTA
KOKOŞ PASTA
Malzemeler
Hazır Pandispanya(3katlı)
Kreması için
4Kutu krema
4Paket krema sertleştirici
4Yemek kaşığı şeker
Üzerinin süslemesi için
Renkli şekerler
Badem veya fındık kırığı
Yapılışı
Kremayı hazırlamak için derin bir çırpma kabına kremalar,krema sertleştiriciler ve şeker alınarak mixerle koyulaşıncaya kadar çırpılır..Hazırlanan kremanın birazı üzerinin süslemesi için ayrılır..
Pandispanyanın katları süt ile ıslatılıp kremadan sürülür üzeride ve yanlarıda kremayla kaplanıp yanları badem veya fındık kırığı ile üzeride ayırdımız krema ve renkli şekerlerle süslenerek tamamlanır..Buzdolabına kaldırılarak bir kaç saat bekletilir..
Afiyet olsun...