tag:blogger.com,1999:blog-9982115330119262262024-03-13T20:38:56.311-07:00Serap'la Turuncu LezzetlerHayat Paylaştıkça GüzelSerap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.comBlogger353125tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-14531993446728296992020-07-28T12:50:00.003-07:002020-07-28T12:51:22.410-07:00MİNİ ELMALI TURTA
100gr. tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı yoğurt
1yumurta
1/4 (paketin) kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
Elmalı harcı için:
4elma
3yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tarçın
Arzuya göre fındık veya ceviz kırığı
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için bütün malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-83878132447663906322019-07-12T13:28:00.000-07:002019-07-12T13:28:41.840-07:00ZERDEÇALLI TAVUK
Malzemeler:
Tavuk ğöğsü
Sarı;kırmızı,yeşil california biberi
1adet kuru soğan
Birkaç diş sarımsak
Zerdeçal,Karabiber,tuz, Arzuya göre istenilen bahaharatlar
Zeytinyağı
Yapılışı:
İlk olarak tavuk ğöğüs eti julyen şekilde doğranır,biberlerde aynı şekilde doğranıp hazırlanır,soğan ve sarımsakta yemeklik doğranır.
Tavaya zeytinyağı alınıp tavuk etleri sotelenir ve üzerine soğan Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-25038832008204057802018-07-25T08:39:00.001-07:002018-07-25T08:39:26.606-07:00LİMONATA
Hazır limonatalardan kesinlikle daha lezzetli daha sağlıklı katkısız,boyasız nefis ev yapımı mutlaka deneyin..Şekersiz beslenenler,diyette olanlar şeker yerine bal kullanabilirler...
Malzemeler:
1Adet Portakal(önceden dondurulmuş olacak)
1Adet Limon(dondurulmuş)
1/2 Su bardağı şeker(damak tadına göre artırılabilinir)
1.5lt. Su
Yapılışı:
Bir gece önceden veya kıştan Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-72054911296259687582018-02-22T02:19:00.001-08:002018-02-22T02:19:39.241-08:00BAL KABAĞINDA YALANCI KREM KARAMEL
Malzemeler:
Küçük balkabakları
Yalancı krem karameli için:
2yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
1lt. süt
1su bardağı şeker
1yumurta
1paket vanilya
karamel için:
1çay bardağı şeker
Yapılışı:
Mini balkabaklarını yıkadıktan sonra üst kısmının ortası daire şeklinde kesilip çıkartılır ve içleri kaşıkla temizlenir tepsiye dizilip 180 dereceli fırında yumuşayana kadar Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-78549283099843111942018-01-09T03:18:00.000-08:002018-01-09T03:19:49.566-08:00COCO STAR PASTA
Malzemeler:
keki için:
3yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
2tepeleme yemek kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1su bardağı un
Kreması:
500ml. süt
1/2 su bardağı şeker
6yemek kaşığı irmik
200gr. hindistan cevizi
1vanilya
1küçük paket krema
Üzerinin ganajı için:
200ml. krema(1küçük kutu)
100gr bitter çikolata
100gr sütlü çıkolata(yani Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-27503462693551144652017-07-03T12:44:00.000-07:002017-07-03T12:56:18.040-07:00ÇİLEKLİ LİMONATA
Malzemeler:
500gr. çilek
1/2 su bardağı şeker
4adet limon
1,5 lt. su
Yapılışı:
Çilekler ayıklanıp yıkanır ve robottan geçirilip püre haline getirilir,limonlar sıkılıp üzerine eklenir ve şeker ilave edilip karıştırılır suda eklenerek şeker eriyene dek karıştırılır buzdolabında bekletilip arzuya göre buz ilavesiyle servis yapılır....
Afiyet olsun...
Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-20900327478520305722017-03-15T03:56:00.001-07:002017-03-15T03:56:32.918-07:00YABAN MERSİNLİ MİNİ CHEESECAKE
Malzemeler:
Tabanı için:
150gr yulaflı veya herhangi bir Büsküvi
50gr. tereyağı
üst malzemesi:
500gr. quark(labnede olabilir)
2yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2çay bardağı süt
1/2 nescafe fincanı sıvıyağ
1paket vanilyalı puding tozu
150-200gr yabanmersini(blanderden geçirilip püre yapılmış)
Yapılışı:
ilk olarak büsküviler rondodan geçirilip üzerine eritilmiş tereyağı Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-33011258607260730422017-02-06T06:17:00.000-08:002017-02-06T06:17:23.154-08:00BALKABAĞI KURABİYE
Malzemeler:
Hamuru için:
250gr. tereyağı
1yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
1yemek kaşığı yoğurt
1çay kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
2-3yemek kaşığı pişirilmiş balkabağı püresi(istege bağlı)
Aldığı kadar un
iç malzemesi:
500gr. balkabağı
1/2 su bardağı şeker
ceviz kırığı
Sapları için karanfil:
şekil vermek için yorgan ipi
Yapılışı:
Hamuru Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-80153606199800988332016-12-09T08:05:00.000-08:002016-12-09T08:09:26.939-08:00ELMALI TURTA
Malzemeler:
Hamuru için:
125gr. Tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
1Çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı pudra şekeri
1Yumurta
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4tane elma
4kaşık şeker
fındık veya ceviz kırığı
1tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
ilk olarak tereyağı derin bir kaba alınarak sırasıyla diğer malzemeler ilave Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-50097676783008595732016-11-29T13:20:00.000-08:002016-11-29T13:20:03.065-08:00PEYNİRLİ YOĞURTLU AVOCADO MEZESİ
Bu meze çok doyurucu ve lezizdir,bir öğün yerine geçer özellikle diyetlerde zayıflamaya yardımcıdır...
Malzemeler:
1Adet olgunlaşmış Avocado(püre yapılmış)
1Adet küp doğranmış salatalık
1Adet kırmızı kapya biber(küp doğranmış)
Beyaz peynir rendesi
Kaşar rendesi
3kaşık yoğurt
1yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-9090265517773087362016-11-26T14:37:00.000-08:002016-11-26T14:37:25.184-08:00SODALI ÇITIR TAVUK
Malzemeler:
2adet tavuk göğsü
2yumurta
1şişe soda(küçük şişe)
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1çay kaşığı karbonat
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı susam
Arzuya göre 1çay kaşığı köri
Üzeri için susam
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:Tavuk göğüsleri yıkanıp küp küp doğranır.
Diğer tarafta sosu hazırlamak için yumurtalar çırpılır,un,nişasta,karbonat,tuz,Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-10914216278611598432016-10-16T12:35:00.000-07:002016-10-16T12:35:01.085-07:00KUŞ POĞAÇA
Malzemeler:
1Su bardağı süt(ılık)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
2,5yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1paket instant maya veya bir tane yaş maya
Aldığı kadar Un
göz yapmak için karanfil
Üzeri için 1yumurta sarısı
Yapılışı:
Hamur malzemeleri derin bir yoğurma kabında yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır..
Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-39563936726042871052016-08-15T08:25:00.001-07:002016-08-15T08:28:11.400-07:00VİŞNELİ İRMİK TATLISI
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1lt.süt
9yemek kaşığı irmik
11yemek kaşığı şeker
1şişe vişne konservesi
1tepeleme yemek kaşığı nişasta
Vanilya
İlk olarak bir tencereye irmik, şeker ve süt alınarak koyulaşana dek pişirilip ocaktan alırken vanilya eklenip karıştırılıp ocaktan alınır ve arzu edilen ıslatılmış bir kalıba dökülüp soğumaya bırakılır..
sosu için küçük bir Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-31721107949053647062016-06-16T06:10:00.002-07:002016-06-16T06:10:44.377-07:00NEKTARİN SUYU
NEKTARİN SUYU
Malzemeler:
6-7 Adet nektarin
1Su bardağı şeker
2,5 ltr. Su
1Adet kabuk tarçın
bir dilim limon(kabuklu)
Yapılışı:
Nektarinler yıkanıp kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır,iri doğranarak bir tencereye alınarak üzerine su ilave edilip yumuşayana dek kaynatılır.Kaymanaya başlayınca tarçın ve limon eklenir.Yumuşadıktan sonra şeker eklenip 10dk kadar daha Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-17390522584558797692016-06-13T04:31:00.000-07:002016-06-13T04:31:12.637-07:00TRİLEÇE
TRİLEÇE
Son zamanların en gözde tatlısı olan Trileçe Balkanlara ait...
süt,krema ve karamelin muhteşem uyumuyla çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
Keki için:
5yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1su bardağı sıvıyağ
5yemek kaşığı irmik
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Şerbeti için:
4,5 su bardağı soğuk süt
5yemek kaşığı şeker
2paket krema(Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-64193261602918032412015-11-19T06:44:00.000-08:002015-11-19T06:44:38.379-08:00LEOPAR DESENLİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr. Tereyağ(oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
2çay bardağı pudra şekeri
2yumurta
1tatlı kaşığı kabarma tozu
1paket vanilya
Kakao
Aldığı kadar un
Kakao hariç diğer malzemeler karıştırılıp yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir,bu hamurun 1/3 ayrılır büyük olan kısmı buzdolabına alınarak dinlendirilir.Kalan hamur ikiye bölünür birine 1çay kaşığı Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-45722735372015038172015-11-03T06:00:00.000-08:002015-11-03T06:00:09.203-08:00TİRAMİSU TOPLARI
Malzemeler:
200 gr. Kedidili büsküvi
200 gr. Mascarpone (labnede olabilir)
2Tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2Tatlı kaşığı nescafe veya türk kahvesi
1Paket vanilya
1/3 çay bardağı sıcak su
Üzeri için kakao
İlk olarak nescafeye sıcak su ekleyerek eriritilir.
Bir karıştırma kabına kedi dili büsküviler parçalanır üzerlerine kahveli sıcak su gezdirilip mascarpon,pudra Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-58335298682390119142015-10-03T08:25:00.002-07:002015-10-03T08:26:07.573-07:00ÇITIR TAVUK
Malzemeler:
1Adet tavuk göğsü
2Yemek kaşığı yoğurt
1Yemek kaşığı domates salçası
1Yumurta
tuz,karabiber,kekik,pul biber
Üzeri için galete unu,un veya susam
Yapılışı:
Yıkanan tavuk göğsü jülyen doğranır.
Sosu hazırlamak için bir kaba yumurta ,yoğurt,salça,tuz ve baharatlar alınarak karıştırılıp tavuk etleri bu karışıma eklenip karıştırılır bikaç saat buzdolabında Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-70301762526158225002015-04-28T03:39:00.001-07:002015-04-28T03:40:01.169-07:00BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
1Paket hazır baklavalık yufka
Aralarına sürmek için sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
İç harcı için:
Haşlanmış ezilmiş patates
1tatlı kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
1adet kıyılmış kuru soğan
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
İlk olarak içini hazırlamak için az sıvıyağda kıyılmış kuru soğan sotelenip salçalar eklenir beraber soteledikten sonraSerap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-37340640355394540592015-04-23T07:59:00.001-07:002015-04-23T07:59:27.162-07:00TARÇINLI UN HELVASI (HAYIRLI KANDİLLER)
UN HELVASI
Malzemeler:
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı Un
1Su bardağı şeker
1Su bardağı su
1Çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınarak kızdırılır ve un eklenip devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavrulur,ocağın altı kısılıp önceden hazırladığımız ılık suda eritilen şekerli karışıp dökülüp devamlı karıştırılır ve tarçın eklenir suyunu çekince tencerenin kapağı Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-71466776550365433962015-04-05T11:57:00.000-07:002015-04-05T11:58:33.929-07:00ELMAS KURABİYE
Malzemeler:
250 gr. Tereyağ
1çay bardağı pudra şekeri
1Yumurta
1paket kabartma tozu
3yemek kaşığı kakao
1paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Toz şeker
Nutella
Yapılışı:
Derin bi yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı,pudra şekeri ve yumurta alınarak karıştırılıp vanilya,kabartma tozu,kakao ve un ilavesiyle yoğrulup yumuşak bir hamur elde Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-34976977738114441122015-03-23T07:58:00.000-07:002015-03-23T07:59:46.283-07:00YALANCI KREM KARAMEL
Malzemeler:
1lt. Süt
2yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
1Yumurta
Karameli için:
1çay bardağı şeker
Yapılışı:
Karameli hazırlamak için küçük bir tavaya 1çay bardağı şeker alnınarak eritilip karamelleştirilir fazla kalırsa yanabilir dikkat edilmeli.....
Muhallebisi için Tencereye un,nişasta,şeker,yumurta,süt alınarak karıştırılıp ocağa alınırSerap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-58071876567329888992015-03-04T06:46:00.001-08:002015-03-04T06:47:21.714-08:00MAYASIZ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ
Malzemeler:
1Su bardağı yoğurt
1Yumurta
1Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1Paket kabartma tozu
Kızartmak için sıvıyağ
Oda sıcaklığındaki yoğurt ve yumurta çırpılıp tuz,kabartma tozu un eklenerek yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir...
Hamur, tezgahta merdane yardımıyla açılıp istenilen şekillerde kesilerek kızgın yağda kızartılır....
Afiyet olsun....
Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-89894788373521897022015-02-13T12:00:00.000-08:002015-02-14T03:18:13.352-08:00SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI
Malzemeler:
Pandispanya:
5yumurta
1su bardağı şeker
1türk kahvesi fincanı ılık su
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1su bardağı un
İçi ve üzeri için:
2paket kremşanti(çilekli)
2su bardağı süt(soğuk)
Çilek,frambuaz veya böğürtlen
Yapılışı:
ilk olarak pandispanya için derin bir çırpma kabına yumurtalar ve şeker alınıp mixerle çırpılıp ılık su eklenir çırpmaya devam Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-998211533011926226.post-85636203426876436222015-02-12T07:26:00.000-08:002015-02-12T07:27:02.254-08:00MAGİC CUSTARD CAKE (SİHİRLİ VANİLYALI KEK)
Bu keki ilk kez yabancı bir blogda görmüştüm ve çok ilgimi çekmişti sihir neresindeydi bu kekin denemek için sabırsızlanıyordum ve nihayet deneme fırsatım oldu.Çok cıvık bir hamur piştikten sonra üst kısmı kek ortası krema altı cheesecake tadında üç katman oluşuyor hafif, lezzetli ,süprizli bir tatlı....
Malzemeler:
113 gr. Tereyağı
2Su bardağı süt(ılıtılmış)
4Yumurta(Serap'la turuncu lezzetlerhttp://www.blogger.com/profile/18104631680352872702noreply@blogger.com1