6 Şubat 2013 Çarşamba

ÇATAL -2-






















 Bu çatal tarifi kesinlikle denenmeli...:)

ÇATAL....
Malzemeler:
125 gr. Margarin veya Tereyağ
1Çay bardağı sıvıyağ
2Yemek kaşığı şeker
2Yemek kaşığı sirke
1Tatlı kaşığı Mahlep
1Tatlı kaşığı Tuz
1Yumurta( akı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç diğer malzemeler yoğrulup hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu veya susam serpilir önceden ısıtılmış 175- dereceli fırında10-15dk. kadar pişirilir...
Afiyet olsun...  
 


Hiç yorum yok: