24 Şubat 2013 Pazar

BADEMLİ KAYISILI PİLAV























BADEMLİ KAYISILI PİLAV
Malzemeler
2Su bardağı pirinç
100gr. Badem
100gr.Kuru kayısı
Tereyağı
1Tavuksu tablet
1kesme şeker
Tuz
Su

Öncelikle pirinç ılık suda biraz tuz atılıp bekletilir...
 Bademler sıcak suya konularak 20-25dk bekletilir ve kabukları soyulur,çok az sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur...
Diğer tarafta kayısılar uzunlamasına şeritler halinde doğranır...
Tencereye tereyağı alınarak eritilip yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir kavrulur bademler ve kayısılarda eklenip şeker,tuz,tavuksuyu tablet ve suyuda eklenip karıştırılarak pişmeye bırakılır...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: