7 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKALLI PASTA




















PORTAKALLI  PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası:
3Yumurta
2türk kahvesi fincanı şeker
3türk kahvesi fincanı un
1paket kabartma tozu
Bir tutam portakal kabuğu rendesi
1Bardak portakal suyu(keki ıslatmak için)

Muhallebisi:
3Yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1Su bardağı şeker
1lt. Süt
Bir tutam portakal kabuğu rendesi

Jölesi:
1paket şeffaf tart jölesi
3çay bardağı portakal suyu..

Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle çırpılıp diğer malzemeler eklenir ve çırmaya devam edilir..Yuvarlak büyük bir borcama veya kalıba dökülerek fırında pişirilir..
Pişen pandispanya fırından çıkarılınca üzerine bir bardak portakal suyu gezdirilir..
Muhallabi malzemeleri(portakal kabuğu rendesi hariç) bir tencereye alınarak devamlı karştırarak koyulaşana dek pişirilip en son portakal kabuğu rendesi eklenip ocak alınır soğumaya bırtakılır.. Soğuduktan sonra pandispanyanın üzerine yayılır..
Jöle pişirilip hafif ılıkken muhallebinin üzerine dökülür...Pasta buzdolabına kaldırılarak bir gece bekletilip servis yapılır..
Afiyet olsun..   

Hiç yorum yok: