10 Ocak 2013 Perşembe

BAKLAVA



































BAKLAVA
Malzemeler:
500gr. Hazır baklavalık yufka
150gr Ceciziçi veya fındık
250gr.Margarin veya tereyağı

 Şurubu için:
400gr. Su
600gr. Şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
İlk olarak şurubu 20-25dk. kaynatılarak hazırlanır soğumaya bırakılır....
Yağ eritilir..Tepsiyi yağladıktan sonra yufakalar tek tek 3.yaprağa kadar tepsiye serilir yağlanır her 3yaprakta bir yağlayarak 9.yaprağa kadar devam edilip iri çekilmiş cevizin yarısı serpilir.tekrar her 3yaprakta aynı işlem yapılıp 15.yaprakta kalan ceviz serpilir.Kalan yapraklarda her 3yaprakta bir yağlanıp bitene kadar devam edilir,bitince istenilen şekilde kesilip kalan yağ sıcak olarak baklavanın üzerine gezdirilir..
Önceden ısıtılmış 180-200dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir..
Fırından çıkarılan baklavanın üzerine ılık olarak şurubu dökülür ve dinlenmeye bırakılır...
Afiyet olsun... 
   

Hiç yorum yok: