27 Ocak 2013 Pazar

KREMALI BAL KABAĞI ÇORBASI



















KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:
Bir dilim balkabağı
1Adet patates
1Adet havuç
1Küçük paket krema
tuz,karabiber

Yapılışı:
Balkabağının kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır, patates ve havuçda kabukları soyulup küçük parçalara kesilir...Hepsi bir tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar su eklenip yumuşacayıncaya kadar pişirilir...İyice yumuşadıktan sonra blendrdan geçirilip suyu azsa sıcak su ilave edilerek ocağa alınır kaynamaya başlayınca krema ilave edilip tuzu ve karabiberi ayarlanıp bi taşım kaynatılıp ocaktan alınır...
Afiyet olsun..... 

Hiç yorum yok: