22 Ekim 2012 Pazartesi
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyan yumuşacık bir poğaçadır....
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı soda
1Tane yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için bir tane yumurtanın sarısı
iç malzemesi:
Arzuya göre iç mlzeme hazırlanır ben peynir maydonoz karışım yaptım..
Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabına maya ve süt alınıp ezilir kabardıktan sonra diğer malzemele sırasıyla eklenip en son un ilavesiyle yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir hamur mayanlaması için üzeri örtülüp dinlendirilir...Mayalanan hamurdan koparıp elde açılıp iç malzeme konularak yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam,çörekotu serpilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 03:44
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder