PATATES TOPLARI
Malzemeler:
4-5 Patates
1Havuç
Biraz maydonoz
Biraz nane
Pul biber
Yarım limon
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
İlk olarak patatesler haşlanıp kabukları soyulduktan sonra rendelenir,buna tuz,sıvıyağ,limon eklenerek iyice ezilir püre haline getirilir.Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp toplar hazırlanır,bu toplar rendelenmiş havuca,kıyılmış maydonoza,naneye,pul bibere bulanır servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun
12 Ağustos 2007 Pazar
PATATES TOPLARI
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 16:09
Etiketler: SALATA VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
öncelikle bloğunuzu çok beğendim elinize yüreğinize sağlık.patates toplarını çörek otuna da bulayabilirsiniz.
Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşkr ederim herzaman beklerim...Çörekotuna bulayınca pek yenmiyor bizde ondan dolayı bulamamıştım:) kocaman sevgiler...
Yorum Gönder