1 Ağustos 2007 Çarşamba

MOHNKRANZ

















Ben bu pastayı burada satılan hazır haşhaşlı karışımdan yaptım,türkiyede varmı bilmiyorum yoksa siz şöylede yapabilirsiniz:
100gr.haşhaş
1/8süt
40gr.şeker
1vanilya
bunları karıştırıp hazırlayabilirsiniz.

MOHNKRANZ (HAŞHAŞLI ÇELENK PASTA)
Malzemeler:
21gr.yaş maya(bir paket zar mayanın yarısı)
1/8 Ilık süt
125gr.Şeker
2Yumurta
Bir tutam tuz
500gr.Un
60gr.Yumuşak margarin

İçine sürmek için:
Bir paket hazır mohnfix

Glasürü için:
75grPudra şekeri
2Çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
İlk olarak yaş maya,süt ve şekerin 1kaşığı karıştırılıp biraz bekletilir.Sonra yumurta,tuz,şekerin kalanı,yağ ve un ilave edilerek yoğrulur.Yoğrulan hamur 1saat dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta glasürünü hazırlamak için pudra şekeri ve limon suyu iyice karıştırılır.
Dinlenen hamur unlanmış tezğahta 40x40 boyutunda açılıp üzerine mohfix karışımı sürülür ve rulo yapılıp yağlanmış kalıba yerleştirilir 15dk böyle bekletilip 200deceli önceden ısıtılmış fırında 20-30dk pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine glasür sürülür.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: