30 Temmuz 2007 Pazartesi

VİŞNE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ





































VİŞNE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:
5Su bardağı süt
1Su bardağı şeker
1Su bardağı un
1Paket vanilya

Sosu için:
1Su bardağı vişne suyu
1Çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:
Un,şeker,süt devamlı karıştırarak pişirilir,en son vanilya ilave edilip ocaktan alınır ve mixerle çırpılıp bir kalıba dökülür(borcam veya slikon)soğuduktan sonra buzdolabında 1-2saat bekletilir.
Sosunu hazırlamak için vişne suyunda nişasta ezilip pişirilir.
Buzdolabından çıkarılan tatlı bir servis tabağına ters çevrilip çıkarılır üzeri vişne sosuyla süslenir.
Ben önce süsledim fakat sos artınca sonradan üzerine döktüm
Afiyet olsun

1 yorum:

AYSEL dedi ki...

Merhabalar,
Bloglar arasında gezerken rastladım size. Ne güzel el işleriniz ve tarifleriniz var. Elinize emeğinize sağlık. Yorum yapmak da bu tarifinize kısmet oldu. Ama herşey çok güzeldi sevgiyle
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/