24 Temmuz 2007 Salı

PATATESLİ VANİLYALI POĞAÇA

















PATATESLİ VANİLYALI POĞAÇA
Malzemeler:
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
1Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1Paket vanilya
1 Paket kabarma tozu
1Çay kaşığı tuz
400gr. Un

İçine:
3 adet haşlanmış patates
100gr.Beyaz peynir
Biraz kırmızı toz biber

Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılıp yoğrulur.Diğer tarafta içi için haşlanmış patatesler rendelenip,ufalanmış peynir ve kırmızı biber ilave edilip karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde bastırarak açılır,hazırlanan içden konup kapatılıp yuvarlanır yağlanmış tepsiye dizilip 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Bu tarifi Emine Bederin kitaplarından almıştım tavsiye ederim,vanilya bu poğaçaya değişik bir tad veriyor..

Hiç yorum yok: