24 Temmuz 2007 Salı

FINDIKLI SARMAL














F
INDIKLI SARMAL
Malzemeler:
20gr. Yaş maya(birtane zar mayanın yarısı)
1/8 Ilık süt
80gr.Şeker
1Yumurta
Bir tutam tuz
400gr. Un
60gr.Margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)

İçine:
150gr.çekilmiş fındık
50gr.şeker
1Çorba kaşığı vanilya
1Yumurta

Glasür:
100gr.Pudra şekeri
2Tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Mayayı,sütü ve şekerin bir tatlı kaşığını karıştırıp 15dk bekletilir.Beklettikten sonra bu mayalı süte yumurta,geri kalan şeker,tuz,margarin ve unda ilave edilerek yoğrulur.Yoğrulan hamur sıcak ortamda 1saat dinlendirilir.
Diğer tarafta içi hazırlamak için çekilmiş fındık,şeker,yumurta,vanilya iyice karıştırılır.
Dinlenmiş olan hamur tekrar yoğrulup 40x40 çapında açılıp hazırlanan karışım hamurun üzerine sürülür ve rulo biçiminde sarılır.Bu rulodan 2cm aralıklı olarak kesilir kesilen parçaları yan çevirip üzerlerine hafif bastırıp yağlanmış tepsiye dizilip 15dk bekletilir.Önceden ısıtılmış 200dereceli fırında 25dk pişirilir.
Glasür için pudra şekeri ve limon suyu karıştırılır.Fırından çıkan ve ılık olan kurabiyelerin üzerine sürülür.
Afiyet olsun
Bu tarif alman pasta kitabından

Hiç yorum yok: