25 Temmuz 2007 Çarşamba

PAMUK PRENSES PASTA















Bu pastanın tarifini alman pasta kitabından almıştım çok kolay lezzetli çok hafif bir pasta...


PAMUK PRENSES PASTA (SCNEEWİTTSCHEN TORTE)
Malzemeler:
Hamuru için:
1/2 Su bardağı sıvıyağ
3 Yumurta
1Su bardağı şeker
1Su bardağı un
1Paket kabartma tozu
2Çorba kaşığı kakao

Kreması için:
500gr.quark(süzme yoğurt)
2Paket vanilya
3Çorba kaşığı şeker
2Paket krema
3Paket krema sertleştirici
1Kase vişne taneleri(komposto)

Üzeri için:
2Paket kırmızı tart jölesi
Jöle hazırlanırken paketin üzerindeki tarife göre su yerine kalan komposto suyu kullannılır

Yapılışı:
Kek malzemeleri mixerle çırpıp kelepçeli kek kalıbına dökülür,hamurun üzerinede vişne taneleri serpilir ve önceden ısıtılmış 180dereceli fırında 40dk kadar pişirilir.
Kremayı hazırlamak için krema ve sertleştirici çırpılır.Quark,şeker vanilyada ayrı bir yerde karıştırılıp,çırpılan krema ilave edilir hepsi karıştırılır.
Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır kelepçe temizlenip tekrar kekin etrafına yerleştirilir.Hazırlanan krema kekin üzerine yayılır buzdolabında 1saat bekletilir.Jöle tarifine göre kalan komposto suyuyla hazırlanır 1dk bekletilip pastanın üzerine dökülür.Pasta tekrar buzdolabına kaldırılır 2saat beklettikten sonra kelepçe çıkarılır.Dilimleyip servis yapabilirsiniz artık.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: