24 Temmuz 2007 Salı

APRİKOSEN QUARK KUCHEN(KAYISILI PASTA)















APRİKOSEN QUARK KUCHEN (KAYISILI PASTA)
Malzemeler:
1Paket yaş mayanın yarısı(20gr.)
200ml Ilık süt
40gr.Şeker
2Yumurta
1Tutam tuz
60gr.Margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
450gr Un

Üzeri için:
250gr. Quark(süzme yoğurtta olabilir)
50gr.Şeker
1Çorba kaşığı vanilya
2Çorba kaşığı süt
1Kutu konserve kayısı
üzerine serpmek için yaprak badem

Yapılışı:
Maya,süt ve( 40grşekerden )1tatlı kaşığı şekeride ekleyip karıştırılır ve 15dk bekletilir.Geri kalan şeker,yumurtalar,tuz,mayalı süt,karıştırılıp yağ ile un ilave edilip yoğrulur bu hamur sıcak ortamda 1saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur açılır(dikdörtgen fırın tepsisi boyutunda)yağlanmış tepsiye yayılır.Diğer tarafta quark,şeker,vanilya süt karıştırılıp bu karışım hamurun üzerine sürülür.
Kayısılar hamurun üzerine sıra ile dizilir,kayısılarında üzerine yaprak badem serpilir,15dk da böyle bekletilip önceden ısıtılmış 200dereceli fırında 25dk pişirilir.
Afiyet olsun
Bu pastanın tarifini alman pasta kitabından almıştım.

Hiç yorum yok: