12 Ağustos 2007 Pazar

PATATES TOPLARI














PATATES TOPLARI
Malzemeler:
4-5 Patates
1Havuç
Biraz maydonoz
Biraz nane
Pul biber
Yarım limon
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
İlk olarak patatesler haşlanıp kabukları soyulduktan sonra rendelenir,buna tuz,sıvıyağ,limon eklenerek iyice ezilir püre haline getirilir.Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp toplar hazırlanır,bu toplar rendelenmiş havuca,kıyılmış maydonoza,naneye,pul bibere bulanır servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelikle bloğunuzu çok beğendim elinize yüreğinize sağlık.patates toplarını çörek otuna da bulayabilirsiniz.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşkr ederim herzaman beklerim...Çörekotuna bulayınca pek yenmiyor bizde ondan dolayı bulamamıştım:) kocaman sevgiler...