PÜRELİ KÖFTE
Köfte Malzemeleri:
500gr.Kıyma
1Kuru soğan
Biraz ekmekiçi
Tuz,baharat
2Diş sarımsak
Biraz maydonoz
Püre için:
3-4Haşlanmış patates
1Çay bardağı süt
Tuz
Sosu için:
1Çay bardağı sıvıyağ
1Çorba kaşığı domates salçası
Tuz
1-2Su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Kıyma bir kaba alınıp üzerine kuru soğan rendelenir,ufalanmış ekmek içi,tuz,baharatlar,rendelenmiş sarımsak,kıyılmış maydonoz eklenip yoğrulur.
Diğer tarafta patates püresini hazırlamak için haşlanmış patatesler ezilir veya rendelenir ocağa alınıp yavaş yavaş süt ilave edilir tuzda eklenip iyice karıştırılır 1-2dk. daha çevrilip ocaktan alınır.Sosu hazırlamak içinde sıvıyağ,salça,tuz,sıcak su karıştırılır.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp iç kısmından oyulur (çanak şeklinde) Köfteler yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında 15dk. pişirilir.15dk sonra köfteler fırından çıkarılıp içlerine püre doldurulur ve üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve sos tepsinin dibine dökülüp tekrar fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
Afiyet olsun
10 Ağustos 2007 Cuma
PÜRELİ KÖFTE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder