Ben bu pizzayı çok severim ve sık sık yaparım ton balıklı pizza denememiş olanlar varsa kesinlikle öneriyorum...
TON BALIKLI MİNİ PİZZACIKLAR
Malzemeler:
1Paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1Tatlı kaşığı şeker
1Çay kaşığı tuz
500gr.Un
Su
Üzeri için:
2Küçük kutu ton balığı
1Kuru soğan
Tuz,baharat
Sosu için:
1Domates
1Çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Az su
Az tuz
Üzerine serpmek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce maya ve şeker kaba alınıp su eklenir maya eritilir,sonra buna sıvıyağ,tuz,un ilave edilerek yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir,hamur mayalanması için dinlendirilir.
Diğer tarafta üzerini hazırlamak için ton balığının fazla yağı süzülüp bir kaba alınır ve kıyılmış soğan,tuz,baharat ilave edilerek karıştırılır.
Sosunu hazırlamak içinde domates rendelenip buna salça,sıvıyağ,az tuz ve su ilave edilip karıştırılır.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılıp açılır.Ben tek tek açmaktansa hamurun tamamını açıp kalıpla kesiyorum böyle daha pratik oluyor)))
Açılan hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp üzerlerine sosdan sürülür,sosunda üzerine ton balıklı karışımdan konulup kaşar rendesi serpilir ve 200dereceli fırında pişirilir.
Afiyet olsun
14 Ağustos 2007 Salı
TON BALIKLI MİNİ PİZZACIKLAR
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 15:08
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder