16 Aralık 2012 Pazar
FELLAH KÖFTESİ
FELLAH KÖFTESİ
Malzemeler:
1Su bardağı ince bulgur
1/2 Nescafe fincanı irmik
1/2 Nescafe fincanı un
1Yumurta
1Yemek kaşığı biber salçası
Sosu için:
3adet domates(rendelenmiş)
1yemek kaşığı domates salçası
1Çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 diş sarımsak(ezilmiş)
tuz,kimyon,karabiber,pul biber
Üzerine maydonoz...
Yapılışı:
Bulgur çok az sıcak su ile ıslanıp fazla suyu süzülüp üzeri kapatılıp şişmesi için bekletilir..
Bulgur soğuduktan sonra irmik,yumurta,un,biber salçası eklenip yoğrulur ve arada ellerimizi ıslatarak küçük parçalar koparılır elde yuvarlanıp ortalarına parmakla hafif bastırılarak köfteler hazırlanır...Kaynayan suya köfteler atılarak haşlanıp ocaktan alınır ve süzülür...
Sosunu hazırlamak için domates rendelenip sıvıyağda sotelenir ve diğer malzemeler eklenip pişirilir..
Pişen sosa köfteler eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır kıyılmış maydonozla süslenip limonla servis edilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:03
1 yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
2 Aralık 2012 Pazar
CİPSLİ PATATES SALATASI
CİPSLİ PATATES SALATASI
Malzemeler:
1Adet tavuk göğsü(haşlanıp didiklenmiş)
5-6Haşlanmış küp doğranmış Patates
1-2Haşlanıp küp doğranmış havuç
1küçük kutu Konserve bezelye
Küp doğranmış kornişon turşu
Birkaç dal taze soğan
Bir küçük demet maydonoz
2-3 ezilmiş sarımsak
1kase Yoğurt
4yemek kaşığı Mayonez
1yemek kaşığı hardal
1Paket patates cipsi
Yapılışı:
Büyük bir kaseye haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü,haşlanıp küp doğranmış patates,haşlanmış küp doğranmış havuç,bezelye,kornişon turşu alınıp bunlara ince kıyılmış taze soğan ve maydonoz eklenir..Diğer tarafta sosu hazırlamak için yoğurt,ezilmiş sarımsak,tuz,mayonez ve hardal karıştırılır ve diğer patatesli karışıma dökülüp harmanlanır ve servis tabağına alınıp üzeri cipsle kaplanır...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
13:48
0
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
23 Ekim 2012 Salı
PEYNİRLİ SALATALIK DOLMASI
Kahvaltı sofralarında leziz ve şık bir sunum...
PEYNİRLİ SALATALIK DOLMASI
Büyük boy salatalık
Peyaz peynir(her türlü peynir olabilir)
Arzuya göre kıyılmış maydonoz
Çörekotu
Sızma zeytinyağı
Damak zevkine göre sarımsak veya baharatlarda kullanılabilinir...
Salatalıklar alacalı soyulup istenilen boyutta parçalara kesilip içleri oyulur..Peynir çatalla ezzilip salatalıklar doldurulur üzerlerine çöreotu serpilip zeytinyağı gezdirilir....
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:48
1 yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
22 Ekim 2012 Pazartesi
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyan yumuşacık bir poğaçadır....
SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı soda
1Tane yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için bir tane yumurtanın sarısı
iç malzemesi:
Arzuya göre iç mlzeme hazırlanır ben peynir maydonoz karışım yaptım..
Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabına maya ve süt alınıp ezilir kabardıktan sonra diğer malzemele sırasıyla eklenip en son un ilavesiyle yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir hamur mayanlaması için üzeri örtülüp dinlendirilir...Mayalanan hamurdan koparıp elde açılıp iç malzeme konularak yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam,çörekotu serpilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:44
0
yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
17 Temmuz 2012 Salı
KUPTA YALANCI PROFİTEROL
KUPTA YALANCI PROFİTEROL
1lt.Süt
1Su bardağı şeker
4Yemek kaşığı Un
1Paket krema veya 1paket krem şanti
1Paket vanilya
Üzeri için hazır çikolata sosu
Yapılışı:
Bir tencereye un,şekerve süt alınıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alınır,vanilya ve krema (krem şanti kullanılacaksa şanti toz olarak eklenir) eklenip 5dakika kadar mixerle çırpılır ve kırılmış etimekler eklenip karıştırılır,kuplara pay edilir..Diğer taraftan çikolatalı sos üzerinde yazıldığı gibi hazırlanır ve kupların üzerlerine paylaştırılıp süslenir.Kupları buzdolabına kaldırılıp birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir....
Afiyet olsun..
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
04:30
2
yorum
Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR
1 Temmuz 2012 Pazar
MANDALİNALI CHEESECAKE
Tarif diğer Cheeseecake tariflerimle aynı olup sadece üzerine konserve mandalina dizilip fırına verilmiştir...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
07:57
0
yorum
Etiketler: CHEESECAKE'LER
24 Haziran 2012 Pazar
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler
keki için:
4Yumurta
1Su bardağı şeker
4Yemek kaığı süt
3Yemek kaşığı kakako
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
1Su bardağı un
Üzeri için
1,5 su bardağı süt(keke dökmek için)
1Paket kremşanti
1Su bardağı süt(kemşanti için)
Çikolata Sosu için
4silme yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta
1yemek kaşığı kakao
2,5çay bardağı süt
1Paket(100gr.) Bitter çikolata
Yapılışı
Kek malzemeleri sırasıyla mixerle çırpılıp kare bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirilir..
Kek fırından çıktıktan sonra ılık olunca üzerine 1,5bardak süt dökülür...
Bu arada kremşanti bir bardak sütle çırpılıp hazırlanır ve kekin üzerine sürülür buzdolabına kaldırılır..
Sosunu hazırlamak için çikolata hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir en son parçalara böldüğümüz çikolatada eklenip karıştırılır çikolata tamamen eriyince ocaktan alınır...
Servis yaparken dilimlenmiş kekin üzerine çikolata sosu gezdirilir....
Not: üzerine kremşanti yerine kremada kullanılabilir (2kutu krema, 2kaşık şeker, 2paket krema sertleştirici çırpılarak hazırlanır)
Afiyet olsunnn....
21 Haziran 2012 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE (FENCHEL)
1kuru soğan
2tane havuç
1Adet portakal suyu
1Adet limon suyu
Sızma zeytinyağı
1Tatlı kaşığı toz şeker
1sarımsak
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
03:32
0
yorum
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR
10 Haziran 2012 Pazar
SOSİSLİ MİLFÖY HALKALARI
Pratik,lezzetli bir okadarda şık :)
SOSİSLİ MİLFÖY HALKALARI
Malzemeler
Milföy hamuru
Sosis
Milföy hamurunu merdaneyle biraz açıp içine sosisi yerleştirip rulo yapılır ve bir parmak eninde kesilip kürdan batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir..Önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:05
1 yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ, İKRAMLIKLAR
3 Haziran 2012 Pazar
ŞEKER HAMURLU KALP PASTA(eşimin doğum günü pastası)
ŞEKER HAMURLU KALP PASTA
Kakaolu üç katlı pasdispanya kullanıp ara krema olarak çilekli kremşanti ve üzerinide şeker hamuruyla kaplayıp süsledim...
20 Mayıs 2012 Pazar
MİLFÖYDEN PALMİYE KURABİYE
MİLFÖYDEN PALMİYE KURABİYE
Malzemeler
6 adet kare milföy hamuru
4-5yemek kaşığı toz şeker
4-5yemek kaşığı çekilmiş fındık(ceviz veya bademde olabilir)
Yapılışı
Milföyler kenarlarından birleştirilip büyük bir hamur elde edilir un serpilerek merdane yardımıyla açılır..şeker ve çekilmiş fındık karıştırılıp hamurun üzerine serpilir...Hamur karşılıklı iki tarafından rulo yapılıp ortada birleştirilir üzerlerine hafif bastırılır ve strece sarılıp buzdolabında biraz bekletilir..Çıkarınca bir parmak kalınlığında kesilerek yan tarafı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:48
3
yorum
Etiketler: İKRAMLIKLAR, TATLI KURABİYELER
11 Mart 2012 Pazar
SUSAMLI KURABİYE
SUSAMLI KURABİYE
Malzemeler:
2Yumurta(sarıları içine beyazları dışına)
125gr.Eritilmiş Margarin
1Çay bardağı yogurt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Çay bardağı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Tatlı kaşığı Mahlep
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
Üzerine
Susam
Yapılışı:
Bütün malzemeler(yumurtaların sarısı) sırasıyla eklenip yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirilir..
Afiyet olsun
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
07:17
3
yorum
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
26 Şubat 2012 Pazar
MUZLU KEK
Bu kekin tarifini yanlış hatırlamıyorsam cafefernandodan almıştım iyikide almışım nefiss bir kek hele birde üzerine nutella sürüp yerseniz tadına doyamayacaksınız..:)
MUZLU KEK
Malzemeler:
3-4 Adet muz
80gr.Eritilmiş tereyağı
1Çırpılmış yumurta
1Su bardağı şeker
1Çay kaşığı vanilya özütü (ben 1Paket vanilya kullandım)
1Çay kaşığı karbonat veya (Bir paket kabartma tozu)
Bir çimdik tuz
1,5 Su bardağı un
Yapılışı:
İlk olarak muzlar ezilip püre haline getirilir ve eritilmiş tereyağı ile takta kaşık yardımıyla karıştırılır üzerine şeker,çırpılmış yumurta,vanilya eklenip karıştırılır tuz ve kabartama tozu ilave edilir en son un eklenip karıştırılıp yağlanmış 30x10 büyüklüğündeki kalıba dökülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
16 Şubat 2012 Perşembe
PATLICAN SALATASI
PATLICAN SALATASI
Malzemeler
Közlenmiş patlıcan
Kuru soğan
Maydonoz
Sivri biber
Domates
Sarımsak
Tuz,
Sıvıyağ
Limon
Sirke
yapılışı
Közlenmiş patlıcanlar doğranır,kıyılmış maydonoz,doğranmış kuru soğan,doğranmıi biber,küp doğranmış domates,ince kıyılmış sarımsak eklenir üzerine tuz,sıvıyağ,limon,sirke dökülerek karıştırılıp servis tabağına alınır..
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
11:57
2
yorum
Etiketler: SALATA VE MEZELER
22 Ocak 2012 Pazar
ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ
ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler
250gr. oda sıcaklığında yumuşamış Margarin veya Tereyağı
1Çay bardağı sıvıyağ
2Yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1Su bardağı şeker
2Su bardağı nişasta
1Su bardağı kuru üzüm
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı
Malzemeler sırasıyla bir yoğurma kabına alınıp( kulak memesi kıvamında olacak) yoğrulur...
Hamurdan rulolar yapılıp verev yani baklava dilimi gibi kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikler atılıp önceden ısıtılmış -175-180dereceli fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:47
7
yorum
Etiketler: TATLI KURABİYELER
17 Ocak 2012 Salı
NESCAFE KREMALI PASTA
NESCAFE KREMALI PASTA
Malzemeler:
Önceden hazırlanmış üç kat kesilmiş pandispanya(Pandispanya tarifimi diğer tariflerimde bulabilirsiniz)
Veya üç katlı hazır pasta altıda kullanılabilir...
4kutu krema
4paket krema sertleştirici
4Kaşık şeker
1Kaşık Nescafe
Damla çikolata(araları için)
Islatmak için biraz süt
Üzerini süslemek için isteğe göre çikolatalar inci şekerler..
Yapılışı:
İlk olarak derin bir kaba kremalar,şeker,krema sertleştiriciler,nescafe alınarak mixerle koyulaşana dek çırpılır..
Pandispanyanın her bir katı sütle ıslatılarak kremadan sürülüp damla çioklata serpilip diğer kat kapatılır üç katta bittikten sonra en üstü ve yanlarıda kalan kremayla kaplanır ve isteğe göre pasta süslenip buzdolabına kaldırılarak bekletildikten sonra servis yapılır..
Afiyet olsunn...
15 Ocak 2012 Pazar
ETLİ NOHUT
ETLİ NOHUT
2Su bardağı Nohut
250-300gr. kuşbaşı kuzu eti
1Kuru soğan
1kaşık domates salçası
1kaşık biber salçası
Sıvıyağ veya Tereyağ
Tuz,kırmızı toz biber
Su
Yapılışı:
İlk olarak nohut geceden tuzlu suda ıslatılır..Sabah bir tencereye alınarak haşlanır ve suyu süzülür...
Bir tencereye etler alınıp suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenip üzerine yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur salçalar ilave edilip kavrulduktan sonra nohutta eklenip karıştırılıp suyu eklenir tuz ve kırmızı biberde eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır..
Afiyet olsun...
11 Ocak 2012 Çarşamba
YALANCI İŞKEMBE (TAVUK ÇORBASI)
YALANCI İŞKEMBE (TAVUK ÇORBASI )
Malzemeler
1Adet tavuk but
Defne yaprağı
4su bardağ su
Terbiyesi için
2Yemek kaşığı un
3Yemek kaşığı yoğurt
2Diş sarımsak
Yarım Limon
Tuz ,Karabiber
Üzerine (isteğe göre )
sıvıyağ
kırmızı toz biber
Yapılışı:
İlk olarak bir tencereye tavuk budu,defne yaprağı alınarak üzerine 4su bardağı su eklenerek haşlanır...Haşlanan but tencereden alınıp didiklenir..
Terbiyesi için un,yoğurt,ezilmiş sarımsak,limon suyu bir kaba alınarak karıştırılıp hazırlanır...
Tenceredeki tavuk suyuna didiklenen et konulup kaynamaya bırakılır bunun suyundan az alnıp terbiyeye eklenip karıştırılır ve kaynayan suya ilave edilir tuzu karabiberi ayarlanıp koyulaşıncaya kadar pişirilir..(çorbanın kıvamına göre gerekirse sıcak su eklenbilir)
Arzuya göre kızdırılmış sıvıyağda kırmızı biber eklenip çorbanın üzerine gezdirilir...
3 Ocak 2012 Salı
KUZU ETLİ REZENE(TERBİYELİ)
KUZU ETLİ REZENE(TERBİYELİ)
Malzemeler
Taze rezene
Kuzu eti
Kuru soğan
Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Terbiyesi için:
1Yumurtanın sarısı
1Adet limon
Yapılışı
İlk olarak sıvıyağda et ve doğranmış kuru soğan sotelenip az sıcak su ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır, etler yumaşadığında yıkanıp doğranmış rezene eklenir sarımsak tuzda ilave edilir pişmeye bırakılır...Bu arada terbiyesi için yumurta sarısı,limon suyu karıştırılıp çok az sıcak suyla açılır ve yemeğe eklenip bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır...
Afiyet olsun...
18 Aralık 2011 Pazar
KOKOŞ PASTA
KOKOŞ PASTA
Malzemeler
Hazır Pandispanya(3katlı)
Kreması için
4Kutu krema
4Paket krema sertleştirici
4Yemek kaşığı şeker
Üzerinin süslemesi için
Renkli şekerler
Badem veya fındık kırığı
Yapılışı
Kremayı hazırlamak için derin bir çırpma kabına kremalar,krema sertleştiriciler ve şeker alınarak mixerle koyulaşıncaya kadar çırpılır..Hazırlanan kremanın birazı üzerinin süslemesi için ayrılır..
Pandispanyanın katları süt ile ıslatılıp kremadan sürülür üzeride ve yanlarıda kremayla kaplanıp yanları badem veya fındık kırığı ile üzeride ayırdımız krema ve renkli şekerlerle süslenerek tamamlanır..Buzdolabına kaldırılarak bir kaç saat bekletilir..
Afiyet olsun...
11 Aralık 2011 Pazar
MULTİVİTAMİN KEKİ
Malzemeler
3Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
2 Su bardağı rendelenmiş havuç
1Portakalın suyu ve rendesi
1Limon rendesi ve 1yemek kaşığıda suyu
1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
1Çay kaşığı tarçın
1/2 Çay kaşığı tuz
2Çay bardağı sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
3Su bardağı un(kıvama göre ayarlanmalı)
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker derin bir çırpma kabında mixerle çırpılıp sıvıyağ,portakal suyu ve rendesi,limon suyu ve rendesi,ceviz,tuz,tarçın,havuç eklenip karıştırılır un ve kabartma tozuda ilave edilerek çırpılıp yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyet olsun..
27 Kasım 2011 Pazar
SPAGETTİ KURABİYE
Malzemeler:
140gr.Tereyağı
60gr. Pudra şekeri
1Yumurta
1Paket vanilyalı puding
200gr.Un
1Paket vanilya
Üzerine:
Marmelat(kırmızı olmalı)
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri,yumurta iyice birbirine yedirilip puding ve un eklenerek yoğrulur..Hamur 3-4mm açılıp bir çay bardağı veya yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesilir.Elde edilen yuvarlaklar yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.Artan hamurlar bir sarımsak ezeceği yardımıyla yuvarlakların üzerine sıkılarak spagetti görüntüsü verilir..Önceden ısıtılmış 160dereceli fırında 10-12dk.pişirilir.Fırından alıp soğuduktan sonra üzerlerine birer tatlı kaşığı marmelat koyup onun üzerinede hindistan cevizi serpilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:36
10
yorum
Etiketler: TATLI KURABİYELER
20 Kasım 2011 Pazar
MISIRUNLU PEYNİRLİ KEK
Malzemeler
2 yumurta
1Su bardağı sıvıyağ
2Su bardağı süt
2Su bardağı mısırunu
1Su bardağı un
1Paket kabartma tozu
1Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Biraz tuz(peynirin tuzuna göre ayarlayın)
Kıyılmış dereotu
Kıyılmış maydonoz
Yapılışı
Normal kek yapar gibi sırasıyla bütün malzemeler eklenip mixerle çırpılır..Kek kalıbı yağlanıp dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
13 Kasım 2011 Pazar
NESCAFELİ ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısını birde kahveli denemek istedim ve ben çok beğendim tarif bana aittir kahve sevenlere tavsiye edilir:)
NESCAFELİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler
1Paket Etimek
1Lt.süt
2Tepeleme yemek kaşığı un
2Tepeleme yemek kaşığı nişasta
1Yemek kaşığı nescafe
1kutu krema
2Su bardağı su
1Yemek kaşığı nescafe
Yapılışı:
İlk olarak bir kare borcama etimekler dizilir.Diğer tarafta şerbet malzemeleri bir tencereye alınarak kaynatılıp hazırlanıp etimeklerin üzerine dökülür..Muhallebisini hazırlamak için un,nişasta.nescafe,süt devamlı karıştırarak pişirilir koyulaşınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra krema ilave edilip mixerle 10dk.kadar çırpılır ve etimeklerin üzerine yayılır üzeri süslenip buzdolabına kaldırılır ve buzdolabında bekledikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun...
30 Ekim 2011 Pazar
ELMALI TART
ELMALI TART
Malzemeler
Hamuru için
375gr. Un
125gr.Şeker
1Paket vanilya
1Yumurta
Bir çimdik tarçın
250gr. Tereyağ veya margarin
Üzeri için
7-8 Adet elma
1Limonun suyu
50gr. yaprak badem
Üzerine gezdirmek için bir kaşık bal(biraz suda açılacak)
Yapılışı
İlk olarak hamurunu hazırlamak için derin bir kaba un,şeker,vanilya,tarçın alınıp karıştırılır.Yumurta,küp doğranmış tereyağı veya margarinde eklenerek yoğrulur.Hamur streçfilme sarılıp buzdolabında 1saat kadar bekletilir..
Diğer tarafta elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır ve kalın dilimler halinde kesilip üzerlerine limon suyu gezdirilir..
Hamur dolaptan alınıp açılıp yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine alnır(yada hamur tepsiye alındıktan sonra elle bastırarak yayılır) hamurun üzerine elma dilimleri düzgünce yerleştirilir,elmalarında üzerine badem serpilip 180dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40dk. kadar pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra üzerine suda açılmış bal gezdirilir..
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:48
5
yorum
Etiketler: TURTA VE TARTLAR
16 Ekim 2011 Pazar
HAVUÇLU PATATESLİ MÜCVER
HAVUÇLU PATATESLİ MÜCVER
Malzemeler
3Adet Havuç
3Adet Patates
2 Yumurta
Taze soğan
Maydonoz
Un
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Havuç ve patatesler rendenelip üzerine yumurta,kıyılmış maydonoz,taze soğan ve baharatlar eklenip karıştırılır kıvamını bulana kadar un eklenir ve bir kaşık yardımıyla alınarak kızgın yağda kızartılır...
Afiyet olsun..
9 Ekim 2011 Pazar
KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI ÇÖREK
Bu nefiss çöreğin tarifini sevgili Defneyaprağı ndan aldım mutlaka denenmeli ben bayıldım kendisine tarif için teşekkür ederim...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
10:34
5
yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
2 Ekim 2011 Pazar
NESCAFELİ KUP
NESCAFELİ KUP
3Su bardağı süt
1/2 Su bardağı şeker
3Yemek kaşığı Un
1Yemek kaşığı Nişasta
1Yemek kaşığı Nescafe
1Kutu krema
Yapılışı
Bir tencereye şeker,un,nişasta,nescafe,süt alınıp devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirilir ve soğumaya bırakılır..Soğuduktan sonra krema eklenip mixerle 10dakika kadar çırpılıp kuplara dökülüp üzeri istenilen şekilde süslenir.Mutlaka buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
08:10
6
yorum
Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR
25 Eylül 2011 Pazar
KARAMEL SOSLU CHEESECAKE
Malzemeler
Tabanı için:
1Paket eti burçak büsküvi yada kepekli büsküvi
50gr.eritilmiş tereyağ veya margarin
üzeri için:
3 Yumurta
1kg.Mager Quark(trdekiler için labnede olabilir)
1Su bardağı şeker
1Çay bardağı süt
1Nescafe fincanı sıvıyağ
2Paket vanilyalı puding tozu
Yapılışı:
Karamel sosu:
1Su bardağı şeker
50gr.Tereyağı
1Kutu krema
Hepsi oda sıcaklığında olmalı..
Şeker küçük derin bir tencereye alınıp eritilir tereyağı eklenerek karıştırılır yağ iyice eridikten sonra krema eklenip devamlı karıştırılır koyulaşıp kıvamını bulunca ocaktan alınıp ısıya dayanıklı cam bir kavanoza konulur iyice soğuduktan sonra bunu buzdolabında 2-3hafta kadar saklayabilirsiniz...(Dolapta donacağı için kullanmadan önce çıkarıp sıcak bir yerde çözdürünüz)
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
06:56
4
yorum
Etiketler: CHEESECAKE'LER
18 Eylül 2011 Pazar
KÖRİLİ KURABİYE
KÖRİLİ KURABİYE
Malzemeler
225 gr. Margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 su bardağı krema
3su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2Tatlı kaşığı köri
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Susam
Yapılışı
Derin bir kaba malzemeler alınarak yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilip önceden ısıtılmış 180dereceli fırında 20-25 dk.pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
10:31
4
yorum
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
11 Eylül 2011 Pazar
MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Hamur açmaya sonn:) Hem pratik hem açma börek kadar lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Malzemeler
1Paket Milföy hamuru
Açmak için Un
iç malzeme:
İstenilen herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
Örneğin patatesli,peynirli veya benim gibi kıyamlı yapılabilir..
Üzerine:
1Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Buzluktan çıkardığımız milföy hamurlarının buzu çözülmesi için bekletilir..
Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır...
Hamurlar tek tek unlanmış tezgahta bol un serpilerek açabildiğiniz kadar açılıp(tahmin ettiğinizden daha çok büyüyor) iç malzeme konulur ve rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye ilk rulo kendi etrafında yuvarlanarak döşenir(çok sıkı olmasın) Diğer hamurlarda bu şekilde yapılıp tepsidekinin etrafına dolanır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek önceden ısıtılmış 200dereceli fırında kızarana dek pişirilir...
Afiyet olsun..
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
07:56
5
yorum
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
4 Eylül 2011 Pazar
ARNAVUT CİĞERİ-2-
ARNAVUT CİĞERİ-2-
Malzemeler
Kuzu veya dana ciğeri
Patates
Kuru soğan
Sıvıyağ
Un
Tuz,Sumak,,karabiber,toz kırmızı biber
Maydonoz
Yapılışı
Ciğer sinirleri alınıp küp doğranır yıkanıp süzgeçe suyunun süzülmesi için bırakılır..
Diğer tarafta patatesler soyulup küp doğranıp kızgın yağda kızartılır..
Soğan piyazlık doğranıp az tuzla ovulup yıkanıp süzülür ve sumak eklenip hafif ovularak hazırlanır..
Suyu iyice süzülmüş ciğere tuz,kırmızı biber karabiber eklenip unlanır süzgeçe alınarak fazla unu attırılıp patatesleri kızarttığımız kızgın yağa atılıp 2-3dakikayı geçmeyecek şekilde kızartılır(bu süre uzun tutulursa çok sert olur)...
Servis tabağının ortasına ciğer konup kenarlarına soğan ve patates konularak üzeri kıyılmış maydonozla süslenip servis yapılır...
Afiyet olsun...
29 Ağustos 2011 Pazartesi
İYİ BAYRAMLAR.......
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
Malzemeler
250gr.Margarin
2Yumurta
1Çay bardağı şeker
1Su bardağı irmik
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4Su bardağı şeker
4Su bardağı un
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için
Mavi haşhaş
Az süt
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin şekerle çırpılıp sırasıyla yumurtalar ve diğer malzemeler eklenip yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir..Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak üste gelecek tarafları önce süte batırılıp sonrada haşhaşa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir..Önceden ısıtılmış 200dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir...
Şekerpareler pişerken şerbeti hazırlanır...Fırından alınca sıcak şerbet dökülür (ikiside sıcak olacak) bir gece bekletilip servis yapılır...
Afiyet olsun..