5 Şubat 2013 Salı
UN KURABİYESİ
UN KURABİYESİ
Malzemeler
250gr. Margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Çay bardağı sıvıyağ
4-5 Yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 Yemek kaşığı buğday nişastası
1Paket vanilya
Alabildiği kadar un
Üzeri için,pudra şekeri
Yapılışı
Yumuşamış margarin,pudra şekeri ve sıvıyağ iyice karıştırılıp diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayarak uzun rulo şeklinde çubuklar yapılıp üzeri bir çatal yardımıyla boydan boaya çizlir ve verevler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir...
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır..
Afiyet olsun..
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 03:31
Etiketler: TATLI KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Yemelere doyamadığım bir lezzet..
Ellerine sağlık canım.
Yemelere doyamadığım bir lezzet..
Ellerine sağlık canım.
teşkr ederim canım...
Yorum Gönder