16 Ocak 2014 Perşembe
MUHALLEBİLİ KADAYIF
En çok sevdiğim tatlıların başında geliyor bu muhteşem tatlı..Mutlaka denenmesi gereken tariflerden....
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250-300gr.yaş tel kadayıf
4-5 yemek kaşığı şeker
1Su bardağı İri kırılmış ceviz
1Çay bardağı sıvıyağ
Muhallebisi:
4Yemek kaşığı Un
3Yemek kaşığı Nişasta
1Su bardağı şeker
1lt. Süt
1Paket krema
1Paket vanilya
Yapılışı:
Öncelikle kadayıfı küçük küçük parçalayalım,sıvıyağı bir tavaya alıp kızdıralım ve kadayıfı ekleyip kavururken şekeride ilave edelim kadayıfın rengi dönene kadar kavurup cevizi ekleyelim çok azda böyle kavurup ocaktan alalım..
Muhallebisini hazırlamak için bir tencereye un,nişasta,şeker ve sütü alıp sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirelim ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım..
Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ekleyip mixerle çırpalım...
Dikdörtgen veya kare bir borcama kadyıfın yarısını serpip üzerini elimizle düzeltelim ve muhallebiyi dökelim.Muhallebinin üzerinede kadayıfın diğer yarısını heryerine gelecek şekilde serpip düzeltelim..Tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekledikten sonra servis yapalım(mümkünse bir gece bekletilmeli)
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 11:47
Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR, TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
severek tükettiğim tatlılardan biri diyebilirim. Hafif ve lezzetli, harika görünüyor. ellerinize emeğinize sağlık sevgi ve saygılarımla..
Yorum Gönder