29 Ocak 2014 Çarşamba
HUMUS
Humus çok lezzetli benimde çok sevdiğim mezelerden biridir.Nohutu bir gece önceden haşlayarak veya hazır nohut konservesi kullanarakta yapılabilir.
Eğer blender kullanılarak yapılacaksa nohutların kabuklarını soymak gerekmez ama eğer ezilerek yapılacaksa kabukları mutlaka soyulmalıdır..
HUMUS
Malzmeler:
2Su bardağı Haşlanmış Nohut
1/2 su bardağı Tahin
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2Limon
3-4Diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut haşlanıp suyu süzülür, pürüzsüz olana dek blender 'dan geçirilir..Üzerine ezilmiş sarımsak,tahin,zeytinyağı,limon,tuz,kimyon eklenip iyice karıştırılır kıvam çok yoğunsa (gerekirse) azar azar su eklenerek kıvamı açılıp ayarlanır ve servis tabağına alınarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip nohut taneleri ve pul biberle süslenir...
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 11:18
Etiketler: SALATA VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Serapcım, humusu ben de çok severim.yapmayalı epey zaman olmuş.aklıma getirdiğin iyi oldu.ben de hemen yapmalıyım:)
ellerine sağlık canım.öpüyorum seni:)
Yorum Gönder