3 Ocak 2014 Cuma

ETLİ BEYAZ LAHANA SARMASI



















ETLİ  BEYAZ LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1Adet beyaz lahana
Kıyma
Kuru soğan
Maydonoz,nane
Pirinç
Domates salçası
Biber salçası
Nar ekşisi
Sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı biber,pul biber,kuru nane
istenilen baharatlar eklenebilir...
Margarin yada sıvıyağ(ben sıvıyağ kullanıyorum)

Yapılışı:
İlk olarak beyaz lahana yıkandıktan sonra yaprakları ayrılarak kaynayan suda haşlanır(sadece biraz yumuşaması sarılacak kıvama gelmesi yeterli) ....
İç malzemeyi hazırlamak için bir kaba kıyma,yemeklik doğranmış kuru soğan,sarımsak,kıyılmış maydonoz,nane,pirinç,salçalar,nar ekşisi,tuz, baharatlar ve yağ alınarak azıcık su ilavesiyle yoğrulur...
Haşlanan lahanadan parçalar keserek iç malzemeden konulup sarılıp tencereye dizilir bittikten sonra 
sarmaların üzerine sarma taşı veya porselen bir tabak konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir...
Eğer üzerine ayrıyetten sos yapmak istemezseniz ozaman ilave edeceğiniz suya salça ekleyerek salçalı su yapıp tencereye ekleyip pişirin...

SOSU İÇİN:
Çok az yağda salça kavrulup azıcık suyla açılıp pişirilir....
Sarmaları servis yaparken üzerlerine gezdirilir.....
Afiyet olsun.... 

1 yorum:

Arzu Erciyas dedi ki...

Nasil da guzel gorunuyor. Bayilirim lahana dolmasina. Ellerine saglik canim. Sevgiler