7 Ocak 2014 Salı

PORTAKALLI ZENCEFİLLİ KEK


























Malzemeler
3Yumurta
1,5Su bardağı şeker
1Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1Portakal kabuğu rendesi
2Çay bardağı sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
1Tatlı kaşığı toz zencefil
1çay kaşığı tarçın 
isteğe göre iri çekilmiş badem veya ceviz
3Su bardağına yakın Un(normal kek kıvamına göre ayarlanır)
2Adet portakal

Yapılışı:
Derin bir çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalar alınıp mixerle çırparken şeker eklenip çırpılır,
üzerine portakal suyu,sıvıyağ eklenip devam edilir,portakal kabuğu rendesi,tuz,zencefil,tarçın,badem veya ceviz ilave edilip en son kabartma tozu ve unla çırpılır.
Kalıp önce yağlanır ince yuvarlak dilimlenmiş kabuklu portakallar kalıba yerleştirilip üzerine hazırlanan kek hamuru dökülür,önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir...Fırından çıkınca soğuduktan sonra kalıp ters çevrilip çıkarılır...
Afiyet olsun...

1 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...