1 Temmuz 2013 Pazartesi

BİTLİ KURABİYE (SUSAMLI)





















  

BİTLİ KURABİYE (SUSAMLI)
Malzemeler:
250gr. Margarin(1kaşığı susamı kavurmak için ayrılacak)
1Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı pudra şekeri
1Su bardağı nişasta
1Su bardağı susam
1Paket kabartma tozu
1Paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı:
İlk olarak  ayrılan bir kaşık yağda susam rengi değişene dek kavrulup soğumaya bırakılır...
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin pudra şekeriyle karıştırılıp,sıvıyağ,nişasta,vanilya,kavrulan susam,kabartama tozu ve aldığı kadar un eklenerek yoğrulur.Hamurdan parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 175dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir...
Afiyet olsun... 




1 yorum:

Sevimin Aşkanası dedi ki...

ellerine sağlık nefis bir lezzet.