30 Temmuz 2013 Salı

KARAMEL SOSLU ZENCEFİLLİ KEK




















Tarif  Yasin Sözen Chef' ten nefis bir kek oldu deneyin derim....

KARAMEL SOSLU ZENCEFİLLİ KEK
Malzemeler:
150 gr. Bal(2yemek kaşığı)
3/4 su bardağı esmer şeker
1+1/4 su bardağı sıcak su
2su bardağı un
1,5çay kaşığı toz zencefil
1,5çay kaşığı tarçın
1paket kabartma tozu
3/4 çay kaşığı karbonat
1/4çay kaşığı tuz
90gr.Tereyağ
1yemek kaşığı şeker
1Yumurta

Karamel sosu:
1su bardağı şeker
85gr.tereyağ
1küçük kutu krema

Yapılışı:
Kaynar su,bal ve esmer şeker karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde un,baharatlar,kabartma tozları karıştırılır..
Çırpma kabında tereyağ,beyaz şeker ve yumurta mixerle çırpılır, buna diğer bütün karışımlar eklenerek çırpılıp 20x23 cm yağlanmış borcama dökülür 175dereceli önceden ısıtılmış fırında 30-40dk pişirilir...
Sosunu hazırlamak için kısık ateşte şeker eritilip tereyağ eklenir kremada eklenerek  karıştırılır...
Kek servis yapılacağı zaman üzerine sosdan gezdirilerek servis yapılır...
Afiyet olsun...
     

Hiç yorum yok: