17 Temmuz 2013 Çarşamba

TOYGA ÇORBASI




















TOYGA ÇORBASI
Malzemesi:
1Su bardağı buğday
1/2 Su bardağı nohut
1Kase yoğurt
2Yemek kaşığı un
Su
tuz,kuru nane 
üzeri için tereyağı(sıvıyağda olabilir)

Yapılışı:
İlk olarak bugday ve nohut ayrı ayrı akşamdan ıslatılır .
Ertesi gün  nohut haşlanıp süzülür.Bugday suyla haşlanırken (yumuşadıktan sonra) üzerine haşlanan nohut ilave edilip bir süre beraber pişirilir.
O pişerken terbiyesi için bir kasede yoğurt,un ve az soğuk suyla çırpılır kıvamı açılınca kaynamakta olan sudanda ilave edilir(terbiyenin kesilmesini önlemek için)  hazırladığımız bu terbiye kaynayan nohut ve bugdayın üzerine yavaş yavaş karıştırarak dökülür,tuzu eklenip istenilen kıvama gelince ocaktan alınır..
Üzeri için tavada tereyağını veya sıvıyağı kızdırıp üzerine kuru nane ilave edilip ocaktan alınır ve çorbanın üzerine gezdirilir....
Afiyet olsun...
  

Hiç yorum yok: