12 Temmuz 2013 Cuma

MİDYE BÖREK























MİDYE BÖREK
Malzemeler:
1Çay bardağı yoğurt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Yumurta
1Paket kabartma tozu
1Çay kaşığı tuz
1Yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar Un
Açmak için Nişasta
Üzerine sürmek için Tereyağ

İç malzemesi:
İstenilen bir iç malzemesi seçilir
Maydonoz+peynir karışımı olabilir
Kavrulmuş soğan kıyma olabilir

Yapılışı:
İlk olarak derin bir yoğurma kabına yoğurt,sıvıyağ,yumurta,tuz,sirke alınarak karıştırılıp kabartma tozu ve un ekleyerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir..
Hamur dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır.
Dinlenen hamur 8 veya 10 bezeye ayrılır.Bezeler tek tek nişasta serpilerek tabak büyüklüğünde açılıp aralarınada nişasta serpilerek üstüste konur ve hepsi birden açılabildiği kadar açılır.
Açılan hamur rulo yapılıp bir cm. kalınlığında kesilir.
Kesilen parçaları çevirip eninden (geniş kısmından) avuçiçiyle bastırıp açılır ve iç malzemden konulup kapatılır böylece midye şekli almış olur,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
    
  

Hiç yorum yok: