9 Ekim 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI













ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI
Malzemeler:
2Kereviz
2Havuç
1Patates
1Kuru soğan
1Tatlı kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Çay bardağı zeytinyağı
1Limon
1Çorba kaşığı un(silme)
2Çorba kaşığı konserve bezelye
Yapılışı:
Kerevizlerin kabukları derince soyulur ve ortalarından ikiye bölünür.Yarım kerevizlerin göbek kısımlarını bir kaşık yardımıyla oyarak çukurlaştırdıktan sonra kararmamaları için limonlu suya alınır.
Tencereye kerevizler alınıp 1limon suyu ve az su az tuz ilave edilip yumuşayıncaya dek haşlanır suyu dökülmez bir kenarda kullanılmak üzere bekletilir.
Diğer tarafta havuç,patates küp küp doğranır,küçük bir tencereye zeytinyağı alınıp içine doğradığımız kuru soğan ilave edilir kavrulup küp doğranan havuç eklenir ve kavrulur havuçların üzerine bekleyen kereviz suyundan 1bardak ilave edilip ardındanda 1çorba kaşığı un eklenir unun topaklanmaması için sürekli olarak çırpma teli ile karıştırılır,küp doğradığımız patates eklenir en son bezelyede eklenerek tuzu ve şekeride ayarlanıp tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir
Servis tabağına aldığımız kerevizlerin üzerine kaşıkla pişen malzemeden yerleştirilir soğuduktan sonra dereotu ile süslenir arzuya göre üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz ben çok ekşi sevdiğim için üzerine fazladan limon suyu gezdiriyorum.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: