4 Ekim 2007 Perşembe

DALYAN KÖFTE










DALYAN KÖFTE
Malzemeler:
750gr. Kıyma
2-3Dilim bayat ekmekiçi veya galete unu
1Kuru soğan
1Yumurta
Tuz
Köfte Baharatı

İçine:
4Tane Haşlanmış yumurta
2Havuç
1Su bardağı bezelye

Üzerine:
2Çorba kaşığı salça
biraz su
Az sıvıyağ

Yapılışı.
İlk olarak köfte için olan malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
Diğer tarafta 4Tane yumurta haşlanır,2Havuçta bütün olarak haşlanır ve bezelyede haşlanır.
Köfte harcı yağlanmış tepsi üzerinde veya tezgahta elle bastırarak açılır.
Havuçlar uzunlamasına köftenin ortasına alt alta gelecek şekilde dizilir haşlanmış yumurtalarda kenarlarına uzunlamasına dizilir ve bezelye üzerlerine yanlarına dökülür köfte yanlarından birleştirilip rulo şekli verilir birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye alınır,üzerine az sıvıyağ sürülüp 200 dereceli fırında 40dk kadar pişirilir.
Köfte fırındayken üzeri için 2kaşık salça biraz sıcak suda ezilip iyice karıştırılır ve köfteyi fırından almadan önce üzerine dökülüp 5-10dk da böyle pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: