20 Şubat 2014 Perşembe

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

















Kesinlikle denenmesi gereken çok leziz çay masalarına çok yakışan bir kurabiyedir...

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:
250gr. oda sıcaklığında tereyağı veya Margarin
3yemek kaşığı Pudra şekeri
1Su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
1çay kaşığı tarçın
1paket vanilya
Aldığı kadar Un

Üzeri için:
3yemek kaşığı Pudra şekeri
2yemek kaşığı Tarçın(kendi damak zevkinize göre azlatabilir veya çoğaltabilirsiniz)

Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
160- dereceli önceden ısıtılmış fırında 20dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler pudra şekeri tarçın karışımına bulanıp servis tabağına dizilir...
Afiyet olsun... 
 

Hiç yorum yok: