12 Şubat 2014 Çarşamba

KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA


Bu pastamm çok lezzetli oldu yemeye doyulmadı:) bekledikçe lezzeti arttı inanmazsanız deneyip görün:)

KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler:
3katlı hazır pastaban veya evde yapılmış pandispanya
2Kutu krema
2paket krema sertleştirici
2Paket sütlü çikolata(400gr)
Haşlanmış kestane
Damla çikolata

Üzeri için:
1/2 su bardağı krema
120gr. bitter çikolata

Yapılışı:
İlk olarak küçük bir tencereye biraz su koyup ocağa alınır, üzerine cam veya porselen bir kap oturtulup 2paket sütlü çikolata küçük parçalara kırılıp kaba konur alttaki tenceredeki su kaynadıkça buharında çikolatalar karıştırılarak eritilir,( yani  benmari usulu eritilir) soğumaya bırakılır..
Derin bir karıştırma kabına kremalar ve krema sertleştiriciler alınarak mixerle koyu kıvama gelene dek çırpılır ve soğuyan akışkan çikolata eklenip karıştırılır..
Pandispanyanın her katı birazcık sütle ıslatılıp aralarına hazırlanan çikolatalı krema sürülüp parçalanmış kestane ve damla çikolatalar serpilir,en üstede birazcık krema sürülüp pasta tamamlanır.
Üzeri için yarım su bardağı krema kaynama noktasına gelene dek ocakta ısıtılıp ocaktan alınır ve bitter çikolata eklenip iyice eritilir soğumaya bırakılır..
Pastanın üzeri arzuya göre tüm kestanelerle süslenip soğumuş olan çikolata gezdirilir...Pasta buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır..(bir gece önce yapılıp dinlendirilmesi tavsiyemdir)
Afiyet olsun...



 

1 yorum:

ceyt dedi ki...

Serapım, maşallah hızına yetişilmiyor.yine harikasın ellerine sağlık canım.pastan nefiss görünüyor.hemen deniycem.canım ya,
face bir türlü beceremiyorum.yine bi problem çıktı.giriş yapamıyorum.bende bıraktım napiyim:)
öptüm canım..