4 Eylül 2011 Pazar
ARNAVUT CİĞERİ-2-
ARNAVUT CİĞERİ-2-
Malzemeler
Kuzu veya dana ciğeri
Patates
Kuru soğan
Sıvıyağ
Un
Tuz,Sumak,,karabiber,toz kırmızı biber
Maydonoz
Yapılışı
Ciğer sinirleri alınıp küp doğranır yıkanıp süzgeçe suyunun süzülmesi için bırakılır..
Diğer tarafta patatesler soyulup küp doğranıp kızgın yağda kızartılır..
Soğan piyazlık doğranıp az tuzla ovulup yıkanıp süzülür ve sumak eklenip hafif ovularak hazırlanır..
Suyu iyice süzülmüş ciğere tuz,kırmızı biber karabiber eklenip unlanır süzgeçe alınarak fazla unu attırılıp patatesleri kızarttığımız kızgın yağa atılıp 2-3dakikayı geçmeyecek şekilde kızartılır(bu süre uzun tutulursa çok sert olur)...
Servis tabağının ortasına ciğer konup kenarlarına soğan ve patates konularak üzeri kıyılmış maydonozla süslenip servis yapılır...
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canım bayılırım arnavut ciğerine elle
rine sağlık sevgiler.
yıllar olduki yemeyeli,çok güzel,güzelde resimlemişin eline sağlık,selmlar...
Cigeri pek sevmem ama öyle güzel hazirlamissinki tadina bakmak isterdim senin ellerinden pisen hersey icim alarak yerdim eline saglik canisi kocaman mucukss
CİĞERİ DEĞİL AMA GÜZEL YAPILMIŞ ARNAVUT CİĞERİNE HAYIR DEMEM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
ne çok oldu tatmayalı..
bazı yemekler bloglarda görünce aklıma geliyor !
:=)
çok sevgiler
Yorum Gönder