KELEBEK PASTA
Malzemeler
Pandispanyası için:
4Yumurta
3Küçük kahve fincanı şeker
5Küçük kahve fincanı un
1Paket kabartma tozu
Kreması için:
2Paket krema
2Paket krema sertleştirici
2Silme Yemek kaşığı şeker
300gr.Dondurulmuş frambuaz
1Su bardağından bir parmak eksik şeker
1Yemek kaşığı nişasta
1Su bardağı su
Üzeri için
süslemek için renkli şekerler
Yapılışı:
İlk olarak pandispanyayı hazırlamak için derin bir çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılıp şekerle birlikte beyazlaşıncaya dek çırpılır,un ve kabartma tozuda ilave edilip çırpmaya devam edilir,yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Böğürtlen sosunu hazırlamak için böğürtlen rondodan geçirilerek püre haline getirilip küçük bir tencereye alınarak üzerine bir su bardağından bir parmak eksik şeker,bir su bardağı suda eritilmiş olan nişasta eklenip koyulaşana dek pişirilip soğumaya bırakılır..
Ayrı bir çırpma kabına kremalar,iki yemek kaşığı şeker,krema sertleştiriciler alınıp mixerle koyu kıvam alana kadar çırpılır,soğumuş olan böğürtlen sosu kremaya eklenerek mixerin en düşük ayarıyla yedirilerek hazırlanır..
Soğumuş olan pandispanyayı eninden ikiye kesip kremanın yarısı sürülüp diğer parçası kapatılır ve kek ortadan ikiye kesilip parçaların yerleri değiştirilir(kesik tarafları dışa yuvarlak tarafları içe doğru olacak şekilde birleştirilir) kanatların kenarlarından küçük üçgenler kesilip çıkarılır (şekil vermek için) kremanın diğer kalan yarısı pastanın hertarafına sürülür,üzeri renkli şekerlerle süslenip buzdolabında dinlendirilir..
16 yorum:
Canım ellerine sağlık pembiş pembiş
harika olmuş öpüyorum...
harika görünüyor ellerinize saglik
Şok şık olmuş kelebek pasta. Cocukların beğeneceği renk ve şekilde, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
SERAPCIĞIM ELLERİNE SAĞLIK...
BENDE ÇİĞDEN ULANIYORUM CANIM HEMDE VİTAMİNİ ÖLMÜYOR...
SEVGİLER
Pastan nefis görünüyor canım önce göze sonra miğdeye hitap ediyor...Ellerine sağlık...
Sevgiler...
ellerine sağlık nice güzel yaşlara sevgiyle kal selamlar.
serabım ellerine sağlık canımıniçi her zamanki gibi muhteşem bir pasta.Kocaman öpüyorum seni....
YASEMİN
rengide şeklide çok şirin olmuş Serap cığım ellerine sağlık sevgiler
Gercekden mütis olmus ellerine saglik.
Canim çok hos bir pasta olmus,çocuklarin ve büyüklerin begene bilecegi pasta,hele ki frambuaz varsa bayilirim,ellerine saglik sekercim,öpüyorum seni.
kremali pastalar meyveyle birlesince hem hafif hem aromatik oluyor mayahos tatlari sevdigim icin koca bir dilim yerdim orda olsaydim
ellerine saglik canim
güzel bir bahar haftasi diliyorum
Sevgili Serap,
Ellerine sağlık, pasta nefis görünüyor.
Ne güzel gıda boyasına ihtiyaç duymadan bu güzel rengi elde etmişsin.
Canim,
frambuazda pastalara öyle güzel yakisiyor ki, gerek rengi gerek tadiyla bende cok severim, kelebekli olmasi da tam kücük kizlar icin ideal bir pasta olmus, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Seker hamuruna karsilik cok güzel bir pasta, ellerine saglik Serapcigim, sevgiler
zehra
ellerinize sağlık güzel gözüküyor lezzet sarayı.blogspot.com
serapcım ellerıne saglık,çok şık ve emek var..önce blendır sonra pişirme işlemi bir bakıma pelte gibi koyu oluyor değil mi serapcım?,deneyeceğim de ondan soruyorum,rengi çok güzell:)
sevgılerımle...
Yorum Gönder