Brüksel lahanasını çok vitaminli bir sebze olmasına rağmen pek kimse sevmez eğer sizde sevmeyenlerdenseniz işte size brüksel lahanasını sevmeniz için bir fırsat:))
Hele birde limonla aranız iyiyse mutlaka denemeniz gereken bir tarif limonsuz yapmayı sakın denemeyin işte ozaman bu muhteşem sebzeyi sevme şansınız yok gibi:))
Tarif sevgili cafefernando 'dan kendisine çok teşkr ederim...
KREMALI BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
500gr.Brüksel lahanası
45gr.Tereyağı
1Adet Limonun suyu
1/4 Su bardağı krema
1/2 Su bardağı tam yağlı süt
1/4 Su bardağı sebze suyu veya su
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
Brüksel lanaları yıkanıp sararmış dış yaprakları koparılır ve ortadan ikiye kesilip kağıt mutfak havlusu üzerine yayılarak iyice kurumaları sağlanır
Geniş bir tava yada tencerede tereyağı eritilip brüksel lahanaları eklenir ve orta ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene dek kavrulur.( Kavrulma süresi çok uzun olmamalıki yumuşamasınlar)
Ocağın altı kısılıp süt,krema,su,tuz,karabiber ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 10dk. Lahanalar biraz yumuşayıp karışımı içine çektikten sonra ocaktan alınır.
Brüksel lahanaları delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alınır. Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyu sıkılıp tekrar ocağa alınır2-3dk.sosu koyulaştırılır ve brüksel lahanalarının üzerine gezdirilir..
Afiyet olsun..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ZETİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
Malzemeler.
1Büyük kereviz
1Adet Kuru soğan
1Adet Patates
2Adet Havuç
1AdetTaze sıkılmış portakal suyu
1Adet Limon suyu
Zeytinyağ
tuz,şeker
Üzeri için dereotu
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı alınıp yemeklik doğranmış soğan biraz kavrulup küp doğranmış havuç eklenir böylede biraz kavurup küp doğranmış kereviz ve küp doğranmış patateste ilave edilip üzerlerine limon suyu ve portakal suyu gezdirilip karıştırılır tuzu,şekerini ve suyuda ayarlanıp(suyu çok fazla olmamalı) pişmeye bırakılır..Piştikten sonra servis yapılırken kıyılmış dereotuyla süslenir...
Afiyet olsun..
22 Mart 2009 Pazar
KREMALI BRÜKSEL LAHANASI VE PORTAKALLI KEREVİZ
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 05:09
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
25 yorum:
ellerine sağlık canım yemekler harika gözüküyor sevgiler iyi pazarlar diliyorum
ellerine saglik canim bruksel lahanasini ve butun sebzeleri severek tuketenlerdeniz ama hic bu tarz denememistim ilk firsatta bu sekilde deniycem.
Sevgiler ve hayirli pazarlar canim..
Serapcım ikiside birbirinden harika
lezzetler ellerine sağlık sevgiler..
herikiside harika olmuş,kerevize bizlerde bayılırız.portakallısıda bir başka oluyor.ellerine sağlık canım.mutlu pazarlar.
ellerine sağlık canım brüksel lahanasını hemen deneyeceğim inşallah başarılı olurum sevgiler
İki yemeğinde çok leziz görünüyor Serap'cım. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Canım ikisinide çok severim.ellerine sağlık.Sevgiler...
ELİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS OLMUŞLAR...
canim tam bir sebze söleni ve vitamin teposu olmus ellerine saglik sevgiler
süper görünüyor ya...ellerine saglık..iyi haftalar canım...www.missgibi.blogcu.com
canım merhabalar
biliyormusun ben brüksel lahanası ve kereviz hiç yemedim. nasıl bir şey bilmiyorum :) bizde pek yoktu yada vardıda biz bilmiyorduk. etobur bir aile olduğumuz için babam sağolsun kendisi öyle bizide kendisine benzetti. evlendim de bezelye ve pırasa ile tanıştım ve zeytinyağıyla gülme bak doğru söylüyorum. ellerine sağlık canım paylaşım için teşekkürler. eminim güzeldir kısmetse bende birgün yerim bana pişirirmisin :)öpüyorum seni kocamanca teyzesi :)
senmi tembelsin bacıcağızım şu yaptıklarına bi bak ben kereviz demeye bile eriniyorum nerdeyse:))) ama ölede severimki ellerine sağlık bitanem öptüm sevgiler
aynen dediğin gibiyim canım...sevemedim bi türlü..bende evde sevme çabalarındayım ama...deniyorum bişeyler...
bu tarifte harika..denenmeli..
ellerine sağlık...
brüksel lahanasini cok severim ve tarifide deneyecegim,portakalli kereviz tablo gibi görünüyor,canli renkleriyle harika olmus ellerine saglik canim
Brüksel lahanası bu şekilde hiç yapmadım... Ama kerevizi genelde bizde portakal suyu ile yapıyoruz. Sunumuna bayıldım... Ellerine sağlık canım... Sevgiler...
ellerine sağlık arkadaşım çok hoş görünüyor
Canımcım,
Harika iki yemek tarifi, ellerine sağlık ..Kerevizi biliyorum da brükseli böyle hiç denememiştim..Yaparım artık umarım bu kez severler.!! Öpüyorum hayatım, sevgiyle:)
Canim harika her ikiside.
Ellerine saglik.
Lahananin kokusu beni öldürüyor:))
Limon degistiriyormu acaba?
Sevgiler canim.
brüksel lahanası sevmem kerevizden alayım ben ellerine sağlık cnm
öptüm
pişti olduk:))))ikimizde de brüksel lahanası:)bu tarifte çok güzel..mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.sevgiler
Merhaba canim,
güzel ve icten dileklerin icin öncelikle cok tesekkür ederim.
Bir cok insanin aksine ben valla brüksel lahansinida kerevizide cok cok severek tüketirim, ama esim icin ayni seyi söyleyemem tabii. Erkekler neler kacirdiklarinin farkinda bile degiller bence.
Her iki yemegin harika görünüyorlar, ellerine saglik diyorum arkadasim.
Selamlar ve kocaman öptüm..
canım serabım bu güzelliklere bakmak bile yeter..ellerine emeğine sağlık canım arkadaşım..herşey gönlünce olsun.sevgiyle kal..öptüm..
bayılıyorum senın tarıflere..
hem göze hitap ediyor hem mideye hemde faydalı..
hepsi bi arada:)
ellerine saglık serabım..
afiyet olsun:)
sevgiler..
Ellerine sağlık Serap'cığım her ikiside muhteşem görünüyor.
Serapcım ellerine sağlık, tam benlik bu yemekler, bayılırım her ikisine de..
Sevgiler..
Yorum Gönder