26 Eylül 2007 Çarşamba

HİNDPARE










HİNDPARE
Malzemeler
1Paket Margarin(250gr.)
2Adet yumurta
1,5 Çay bardağı hindistan cevizi
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için
1Yumurta sarısı
Hindistan cevizi

Şerbeti için
3 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
1/4 Limon suyu

Yapılışı
İlk olarak şerbeti kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Bir kaba margarin alınıp üzerine 1,5çay bardağı hindistan cevizi eklenip mıncıklayarak krema kıvamına getirilir ve yumurtalar eklenir iyice yedirilip kabartma tozu ve un ilave edilerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanarak az yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 160dereceli fırında pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz hemen soğumuş olan şerbet üzerlerine gezdirilir.Şerbeti emen tatlıların üzerine hindistan cevizi serpilierek süslenir.

Hiç yorum yok: