1 Haziran 2014 Pazar
MEYVELİ TART
Malzemeler:
125 gr. Tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1Yumurta
Bir çimdik tuz
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
1paket vanilyalı puding
Paketin üzerinde yazıldığı kadar süt
Arzuya göre mevsim meyveleri
Yapılışı:
Tart hamurunu hazırlamak için un,şeker,tuz ve küp küp kesilen tereyağı mutfak robotuna alınıp karıştırılır,yumurta eklenip biraz daha karıştırılır hamur fazla yoğrulmadan top haline getirilip
hava geçirmeyen poşete konulup buzdolabında biraz dinlendirilir...
23cmlik bir tart kalıbı yağlanıp hamur üzerine konur ve bastırarak kenarlarını yükselterek eşit şekilde yayılır çatal yardımıyla hamura delikler yapılılır(kabarıp çatlamaması için hamurun ortasına yağlı kağıt serilip onun üzerinede nohut fasülye gibi bakliyatlar yerleştirilir) ben bunu her zaman uygulamıyorum gerek kalmıyor ama garantiye almanız için tavsiye ederim....
Önceden ısıtılmış 180- dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirilir..(eğer bakliyat koyup yapacaksınız fırından almadan 5dakika önce çıkarıp kağıdı ve bakliyatlar alınıp tekrar fırına verilerek 5dakika daha pişirilir) ve fırından çıkan tart hamuru soğumaya bırakılır.
Puding paketin üzerindeki gibi hazırlanıp soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra tartın üzerine dökülüp meyveler yerleştirilir.....
Afiyet olsun....
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 11:52
Etiketler: TURTA VE TARTLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder