12 Haziran 2014 Perşembe

HAYIRLI KANDİLLER...... CEVİZLİ UN HELVASI





















 




Malzemeler:
1Su bardağı sıvıyağ
2Su bardağı Un
2Su bardağı şeker
2Su bardağı su veya süt
1/2 veya 1Su bardağı kırılmış ceviziçi



Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınarak kızdırılır ve un ilave edilip devamlı karıştırarak rengi değişene koyulaşana dek kavrulur ocağın altı kısılıp sıcak süt veya suda erittiğimiz şekerli karışım dökülür suyunu çekene kadar devam karıştırılırken ceviz eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Demlendikten sonra bir kalıba alınıp bastırılır kalıp ters çevrilerek çıkarılır(bu şekillendirmeyi bir kaşıklada yapabilirsiniz)
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: