11 Eylül 2011 Pazar
MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Hamur açmaya sonn:) Hem pratik hem açma börek kadar lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Malzemeler
1Paket Milföy hamuru
Açmak için Un
iç malzeme:
İstenilen herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
Örneğin patatesli,peynirli veya benim gibi kıyamlı yapılabilir..
Üzerine:
1Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Buzluktan çıkardığımız milföy hamurlarının buzu çözülmesi için bekletilir..
Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır...
Hamurlar tek tek unlanmış tezgahta bol un serpilerek açabildiğiniz kadar açılıp(tahmin ettiğinizden daha çok büyüyor) iç malzeme konulur ve rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye ilk rulo kendi etrafında yuvarlanarak döşenir(çok sıkı olmasın) Diğer hamurlarda bu şekilde yapılıp tepsidekinin etrafına dolanır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek önceden ısıtılmış 200dereceli fırında kızarana dek pişirilir...
Afiyet olsun..
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 07:56
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Cok güzel görünüyor ellerinize saglik.milföy hamurundan hic denememistim .Afiyetler olsun.
serapcığım ben bir arkadaşımız vasıtasıyla tatmıştım.
doğrusu çok hoştu !
seninkide öyle güzel ki,
al diyor bir se,s usulca git :)
valla nefis görünüyor.ben de denesem hiç fena olmayacak.ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık arkadaşım bende arada yaparım bu börekten çok lezzetli oluyor
superrrr nefis gorunuyor Serabim yaaa ellerine saglik.
Guzel bir fikir milfoyden acma borek mutlaka deneyecegim..
uzun zamandir ugrayamadim bloguna ne guzel tarifler eklemissin canim hepside birbirinden nefis.
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
Yorum Gönder