18 Eylül 2011 Pazar
KÖRİLİ KURABİYE
KÖRİLİ KURABİYE
Malzemeler
225 gr. Margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 su bardağı krema
3su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2Tatlı kaşığı köri
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Susam
Yapılışı
Derin bir kaba malzemeler alınarak yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilip önceden ısıtılmış 180dereceli fırında 20-25 dk.pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 10:31
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
krema, köri arda arda farklı güzel tarifler geliyor serapcığım..
ben buna birazda kaşar eklicem :=)),ne dersin.
ay vardıda atladımmı yoksa ?
:)))
CANIM ELLERİNE SAĞLIK. TADINI MERAK ETTİM DENEMELİYİM. SEVGİLER.
cok degisik bir tarif, mutlaka denemem lazim...ellerine saglik canim
ilginç bir tarif.merak ettim tadını doğrusu.eline sağlık canım.görüntü çok güzel...
Yorum Gönder