17 Kasım 2008 Pazartesi

SCHWEDİSCHE APFELTORTE (İSVEÇ USULÜ ELMALI TURTA)






































Bu tarifi bir alman dergisinden denedim ve iyikide denemişim çok hafif çok leziz gerçekten, üstelik evde yenmeyip kalan elmaları değerlendirmek içinde mükemmel bir tarif...

SCHWEDİSCHE APFELTORTE
Malzemeler:
2oogr. Büsküvi
4-5Yemek kaşığı eritilmiş margarin
5Adet ekşi elma
2Yumurta
1Nescafe fincanı şeker
1Paket vanilya
1Paket vanilyalı puding
2Limonun suyu
50gr.Yumuşamış tereyağı veya margarin

Üzeri için:
1Küçük kutu krema(200gr.)
1Paket krema sertleştirici
1Yemek kaşığı şeker

Süslemek için:
Çikolata parçaları

Yapılışı:
İlk olarak büsküviler robottan geçirilip un haline getirilir ve bunun üzerine eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılıp iyice yedirilir kelepçeli bir kalıba alınıp yayılır ve üzeri elle bastırılarak sıkıştırılıp turtanın alt tabanı oluşturulur.
Diğer tarafta elmalar yıkanıp kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri bir şekilde doğranır.
Bir tencereye yumurtalar,şeker,limonsuyu,puding,vanilya,tereyağ alınıp çırpılır ve elmalar ilave edilip ocağa alınır arada karıştırarak hafif ateşte puding koyulaşana dek pişirilir ve ocaktan alınır.
Pişirdiğimiz elmalı karışım ılık olunca kalıptaki büsküvinin üzerine yayılıp üzeri düzeltilir ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30dk.pişirilir.Fırından aldıktan sonra en az 2 saat soğumaya bırakılır.(bu sürede kesinlikle kelepçe açılmamalıdır)
Kremayı hazırlamak için bir kaba krema,krema sertleştirici ve şeker alınıp koyulaşana kadar çırpılır.
Soğumuş olan turtanın kelepçesi çıkarılır üzerine krema sürülür ve çiokalata parçalarıyla süzlenip buzdolabına kaldırılır...
Afiyet olsun....

39 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

serapcığım çok hoşş çok.
isviçrede yaşayan gaye arkadaşım da buna benzer turtalar yapardı, bu bahsettiğim 15 yıl kadar önceydi.
şimdi herşey çok farklı tabii.
eline sağlık canım..
sevgilerrrrrr

keskinli dedi ki...

canim bizim evde elma pek kalmaz ama alip yapmak lazim enfes görünüyor serapcim ellerine saglik
mutlu ve hayirli bir hafta dilerim sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Mmmm harika turta çeşitlerine bayılırım ellerine sağlık serapcım çok güzel görünüyor.
Sevgiler.
Byyyyyy

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

AY SERABIM HARİKA BİR TARİF VERMİŞSİN CANIM YAAA.HELE O ARTAN ELMALAR DEDİNYA TAMAMDIR.HOŞ BİZİM EVDE PEK ARTMAZ AMA , SÜPERRR BİR LEZZET.ÜZERİNDEKİ KREMA VE SÜSLEME İLE MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.HEM ÇOKTA PRATİK.ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM.

Adsız dedi ki...

ellerine saglık serabım super olmus yaaa.. bayıldım..
afıyet olsun sıze..
iyi haftalar canım:)

Adsız dedi ki...

selam canım.görüntü süper eminim tadıda öyledir..elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

NiNo dedi ki...

mmmm nefis gorunuyor canim ellerine saglik su diyet bi bitse ah bitse neler yicem :DDDD

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık cnm
denenecekler arasına aldım
sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis bir tarif arkadaşım,görüntü şahane, turta yapma özürlü biri olarak yine de deneyeceğim bu nefis tarifi:-)))ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

cnım ablam yine ve herzamanki gbi çok nefis bir tarif yayınlamışsın !sana inanamıyorum prenses ellerine sağlık muhteşem bişye benziyor ee tabi birde senin sihirli ellerinden olunca tadına tat katılır canımsın ellerine sağlık deniycem yada listeme aldım gelince sen yaparsın bna :)))seni seviyoruum

Unknown dedi ki...

Serap'cım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir turta deniycem,öptüm...

hdidem95 dedi ki...

ben bunu denerim illaki serabım ellerine sağlık canım öptüm sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, harika bir pasta olmus, elmali pastalari cok severim, bu da denenilmesi gereken bir tarif olmus, ellerine saglik, sevgiler....

made in funda dedi ki...

gerçekten de enfes görünüyor.ellerine sağlık serapçığım..

belgin kıral dedi ki...

Canım benim,
Süper tariflerine bir yenisi daha..Görüntüye bayıldım elma olunca bir daha bayıldım:)) Ellerine sağlık hayatım..Tarifi aldım inşallah yapmak üzeree ekledim:((( Ama bir şey soracağım serap çığım, krema dediğin krem şanti mi yoksa çiğ süt kreması mı? hani kutudakii..Öptüm canııım sevgiyle kall..

zarpandit dedi ki...

süperrrr harika gozkuoyr serapcım ya harika..

bu isveçlerin her yaptıgı ettiği hosuma gidiyor yahu :))

ps : ikea evimizin herseyi :D

ahsapboyaci dedi ki...

canımcım ellerine sağlık ben hiç dah önce tart yapmadım kalıbımda yok birazda ona bağlıyorum bu çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık hayatım

Baharcicegi dedi ki...

Apfel torte cok güzel olmus,nefis bir görüntüsü var eline saglik canim.
sicacik sevgiler

Adsız dedi ki...

canım nefıs ya bayıldım ellerıne saglık sevgılerımle.

ebrulitatlar dedi ki...

Serap'cım nefis bir turta olmuş. Ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun, sevgiler..

HÜLYA dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık...Afiyet şeker olsun

Adsız dedi ki...

canım harika olmuş.ellerine sağlık.o bir dilimi alıyorum sevgilerimi bırakıyorum

hdidem95 dedi ki...

serabım fincanı sormuşsun türk kahvesi fincanı hayatım çok güzel oluyor istersen çikolata miktarınıda artırabilirsin denemeni isterim öptüm sevgiler

Leyla Poyraz dedi ki...

Canım turta harika olmuş ellerine sağlık..

Feyza Fidan dedi ki...

Serapcım bayıldım bu turtaya, çok enfes görünüyor, elmalı tüm pastalara, turtalara bayılırım ben..
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum çok..

Ayse Pamuk dedi ki...

Bir dilim alıp gittim ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

CANIM;Arkadaşım ellerine emeğine yüreğine sağlık gerçektende süper bir tarif ilk fırsatta deniyeceğim banada çok değişik ve ilginç geldi.Ama sana sorularım olacak.Kelepçeli kalıbımız yoksa normal kalıp büyüklüğünde tepsimize olurmu,bisküviler bildiğimiz petibör bisküvimi,birde bizim burada krema bulmak imkansız üzerine kremşanti olurmu.Ne çok soru sordum demi bunların cevabını verir sen hemen yaparım ben bu tari......

LEZZETMUTFAĞI...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ellerine sağlık,harika görünüyor.

iremlemekanlar dedi ki...

serapcım turtan nefissss gözüküyor ellerine saglık tarif süper görüntü süper, yapmak gerekir paylaşımın için teşekkürler

emineninemekleri dedi ki...

Serabcim canim kiz ben yokken neler neler yapmissin öyle ellerine saglik canim benim. Hersey süper görünoyr...

Kocaman öpüyorum
Emos

belgin kıral dedi ki...

Canımcım,
Yine soracağım yanlış anlamazsan, bıktırdım biliyorum ama peki ayva tatlısına koyduğumuz katı süt kreması mı, yoksa daha sulu olan çorbalara koyduğumuz krema mı? Bir de bunu çözersem sanırım sorum kalmayacak...sen de benden kurtulacaksın..:))) öptüm tatlım

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım süper görünüyor valla afiyet olsun..hayırlı cumalar..yuncafe

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Serabim ellerine saglik,muhtesem olmus...harikasin,opuyorum seni...

Adsız dedi ki...

iyiki yapmissin arkadasim ellerine saglik cok hos olmus

belgin kıral dedi ki...

Canımcımm,
Anlaşıca anlaşmaya da benim beyin bir çalışsa.!! Duruyor bir saatten sonra mübarek..Fazla mı kullandım ne, yoksa miyadı mı doluyor..Emin ol kullanmamaktan paslanmış değil ama.!! Neyse, balım hani krema var ya , burada tariflerde 3 çeşidi var ; krem şanti olanı, ayva tatlısının üzerine konulan koyu kıvamlı olanı bir de çorbalara kattığımız 200 ml lik ve 1 lt lik kutudaki sulu krema var..Sen sanırım 3.sünden bahsediyorsun ama o da bayağı ince bir kıvamda ..dur bakalım bir deneyeceğim merak ediyorum nasıl olacak diye..Hani Türkiye ile Almanya kremaları aynı mı bakalım..:) Ben sadece çorbada fln kullandım onu şidiye kadar çünkü..Hadi öptüm canısı, ne çok yazdım..!!! keyifli pazarlar

Adsız dedi ki...

Ben de çocuklarıma meyve yedirmekte zorlanıyorum ama böyle meyveli pastalar yapınca hoşlarına gidiyor meyve yemiş oluyorlar en azından, arkadaşım ellerine sağlık turtan nefis olmuş deneyeceklerim arasına girdi bile:))

Adsız dedi ki...

nefis gorunuyor ellerinİZE SAĞLIK.Kelepçeli kalıbın çapı ve bisküye katılan yağ miktarı gram olarak ne kadar ve krema 200mg.lık pınarın vs sıvı ktemasını kastediyorsunuz değil mi. şimdiden tşk ederim..
oya

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Sevgili oya hanım öncelikle ziyaretiniz ve ilginize çok teşkr ederim..Kalıbın çapı 26cm.lik kalıp kullandım..yağ miktarına gelince 4-5yemek kaşığı eritilmiş margarin hemen hemen100gr.kadar yapıyor..kremada yazıldığı gibi evet 200ml.lik(sıvı) küçük kutulardakilerden kullandım ama kremayı sertleştirici tozla çırpmadan kullanmayın yoksa koyulaşmaz..denerseniz turtayı çok beğeneceksiniz..herzaman beklerim kocamn sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

ne harika bir usulmuş bu böyle
:)