Bu tarifi bir alman dergisinden denedim ve iyikide denemişim çok hafif çok leziz gerçekten, üstelik evde yenmeyip kalan elmaları değerlendirmek içinde mükemmel bir tarif...
SCHWEDİSCHE APFELTORTE
Malzemeler:
2oogr. Büsküvi
4-5Yemek kaşığı eritilmiş margarin
5Adet ekşi elma
2Yumurta
1Nescafe fincanı şeker
1Paket vanilya
1Paket vanilyalı puding
2Limonun suyu
50gr.Yumuşamış tereyağı veya margarin
Üzeri için:
1Küçük kutu krema(200gr.)
1Paket krema sertleştirici
1Yemek kaşığı şeker
Süslemek için:
Çikolata parçaları
Yapılışı:
İlk olarak büsküviler robottan geçirilip un haline getirilir ve bunun üzerine eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılıp iyice yedirilir kelepçeli bir kalıba alınıp yayılır ve üzeri elle bastırılarak sıkıştırılıp turtanın alt tabanı oluşturulur.
Diğer tarafta elmalar yıkanıp kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri bir şekilde doğranır.
Bir tencereye yumurtalar,şeker,limonsuyu,puding,vanilya,tereyağ alınıp çırpılır ve elmalar ilave edilip ocağa alınır arada karıştırarak hafif ateşte puding koyulaşana dek pişirilir ve ocaktan alınır.
Pişirdiğimiz elmalı karışım ılık olunca kalıptaki büsküvinin üzerine yayılıp üzeri düzeltilir ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30dk.pişirilir.Fırından aldıktan sonra en az 2 saat soğumaya bırakılır.(bu sürede kesinlikle kelepçe açılmamalıdır)
Kremayı hazırlamak için bir kaba krema,krema sertleştirici ve şeker alınıp koyulaşana kadar çırpılır.
Soğumuş olan turtanın kelepçesi çıkarılır üzerine krema sürülür ve çiokalata parçalarıyla süzlenip buzdolabına kaldırılır...
Afiyet olsun....
17 Kasım 2008 Pazartesi
SCHWEDİSCHE APFELTORTE (İSVEÇ USULÜ ELMALI TURTA)
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 12:03
Etiketler: TURTA VE TARTLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
39 yorum:
serapcığım çok hoşş çok.
isviçrede yaşayan gaye arkadaşım da buna benzer turtalar yapardı, bu bahsettiğim 15 yıl kadar önceydi.
şimdi herşey çok farklı tabii.
eline sağlık canım..
sevgilerrrrrr
canim bizim evde elma pek kalmaz ama alip yapmak lazim enfes görünüyor serapcim ellerine saglik
mutlu ve hayirli bir hafta dilerim sevgiler
Mmmm harika turta çeşitlerine bayılırım ellerine sağlık serapcım çok güzel görünüyor.
Sevgiler.
Byyyyyy
AY SERABIM HARİKA BİR TARİF VERMİŞSİN CANIM YAAA.HELE O ARTAN ELMALAR DEDİNYA TAMAMDIR.HOŞ BİZİM EVDE PEK ARTMAZ AMA , SÜPERRR BİR LEZZET.ÜZERİNDEKİ KREMA VE SÜSLEME İLE MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.HEM ÇOKTA PRATİK.ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM.
ellerine saglık serabım super olmus yaaa.. bayıldım..
afıyet olsun sıze..
iyi haftalar canım:)
selam canım.görüntü süper eminim tadıda öyledir..elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net
mmmm nefis gorunuyor canim ellerine saglik su diyet bi bitse ah bitse neler yicem :DDDD
harika olmuş ellerine sağlık cnm
denenecekler arasına aldım
sevgiler
nefis bir tarif arkadaşım,görüntü şahane, turta yapma özürlü biri olarak yine de deneyeceğim bu nefis tarifi:-)))ellerine sağlık.sevgilerimle...
cnım ablam yine ve herzamanki gbi çok nefis bir tarif yayınlamışsın !sana inanamıyorum prenses ellerine sağlık muhteşem bişye benziyor ee tabi birde senin sihirli ellerinden olunca tadına tat katılır canımsın ellerine sağlık deniycem yada listeme aldım gelince sen yaparsın bna :)))seni seviyoruum
Serap'cım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir turta deniycem,öptüm...
ben bunu denerim illaki serabım ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
Merhabalar canim, harika bir pasta olmus, elmali pastalari cok severim, bu da denenilmesi gereken bir tarif olmus, ellerine saglik, sevgiler....
gerçekten de enfes görünüyor.ellerine sağlık serapçığım..
Canım benim,
Süper tariflerine bir yenisi daha..Görüntüye bayıldım elma olunca bir daha bayıldım:)) Ellerine sağlık hayatım..Tarifi aldım inşallah yapmak üzeree ekledim:((( Ama bir şey soracağım serap çığım, krema dediğin krem şanti mi yoksa çiğ süt kreması mı? hani kutudakii..Öptüm canııım sevgiyle kall..
süperrrr harika gozkuoyr serapcım ya harika..
bu isveçlerin her yaptıgı ettiği hosuma gidiyor yahu :))
ps : ikea evimizin herseyi :D
canımcım ellerine sağlık ben hiç dah önce tart yapmadım kalıbımda yok birazda ona bağlıyorum bu çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık hayatım
Apfel torte cok güzel olmus,nefis bir görüntüsü var eline saglik canim.
sicacik sevgiler
canım nefıs ya bayıldım ellerıne saglık sevgılerımle.
Serap'cım nefis bir turta olmuş. Ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun, sevgiler..
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık...Afiyet şeker olsun
canım harika olmuş.ellerine sağlık.o bir dilimi alıyorum sevgilerimi bırakıyorum
serabım fincanı sormuşsun türk kahvesi fincanı hayatım çok güzel oluyor istersen çikolata miktarınıda artırabilirsin denemeni isterim öptüm sevgiler
Canım turta harika olmuş ellerine sağlık..
Serapcım bayıldım bu turtaya, çok enfes görünüyor, elmalı tüm pastalara, turtalara bayılırım ben..
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum çok..
Bir dilim alıp gittim ellerine sağlık
CANIM;Arkadaşım ellerine emeğine yüreğine sağlık gerçektende süper bir tarif ilk fırsatta deniyeceğim banada çok değişik ve ilginç geldi.Ama sana sorularım olacak.Kelepçeli kalıbımız yoksa normal kalıp büyüklüğünde tepsimize olurmu,bisküviler bildiğimiz petibör bisküvimi,birde bizim burada krema bulmak imkansız üzerine kremşanti olurmu.Ne çok soru sordum demi bunların cevabını verir sen hemen yaparım ben bu tari......
LEZZETMUTFAĞI...
Ellerine sağlık,harika görünüyor.
serapcım turtan nefissss gözüküyor ellerine saglık tarif süper görüntü süper, yapmak gerekir paylaşımın için teşekkürler
Serabcim canim kiz ben yokken neler neler yapmissin öyle ellerine saglik canim benim. Hersey süper görünoyr...
Kocaman öpüyorum
Emos
Canımcım,
Yine soracağım yanlış anlamazsan, bıktırdım biliyorum ama peki ayva tatlısına koyduğumuz katı süt kreması mı, yoksa daha sulu olan çorbalara koyduğumuz krema mı? Bir de bunu çözersem sanırım sorum kalmayacak...sen de benden kurtulacaksın..:))) öptüm tatlım
ellerine sağlık canım süper görünüyor valla afiyet olsun..hayırlı cumalar..yuncafe
Serabim ellerine saglik,muhtesem olmus...harikasin,opuyorum seni...
iyiki yapmissin arkadasim ellerine saglik cok hos olmus
Canımcımm,
Anlaşıca anlaşmaya da benim beyin bir çalışsa.!! Duruyor bir saatten sonra mübarek..Fazla mı kullandım ne, yoksa miyadı mı doluyor..Emin ol kullanmamaktan paslanmış değil ama.!! Neyse, balım hani krema var ya , burada tariflerde 3 çeşidi var ; krem şanti olanı, ayva tatlısının üzerine konulan koyu kıvamlı olanı bir de çorbalara kattığımız 200 ml lik ve 1 lt lik kutudaki sulu krema var..Sen sanırım 3.sünden bahsediyorsun ama o da bayağı ince bir kıvamda ..dur bakalım bir deneyeceğim merak ediyorum nasıl olacak diye..Hani Türkiye ile Almanya kremaları aynı mı bakalım..:) Ben sadece çorbada fln kullandım onu şidiye kadar çünkü..Hadi öptüm canısı, ne çok yazdım..!!! keyifli pazarlar
Ben de çocuklarıma meyve yedirmekte zorlanıyorum ama böyle meyveli pastalar yapınca hoşlarına gidiyor meyve yemiş oluyorlar en azından, arkadaşım ellerine sağlık turtan nefis olmuş deneyeceklerim arasına girdi bile:))
nefis gorunuyor ellerinİZE SAĞLIK.Kelepçeli kalıbın çapı ve bisküye katılan yağ miktarı gram olarak ne kadar ve krema 200mg.lık pınarın vs sıvı ktemasını kastediyorsunuz değil mi. şimdiden tşk ederim..
oya
Sevgili oya hanım öncelikle ziyaretiniz ve ilginize çok teşkr ederim..Kalıbın çapı 26cm.lik kalıp kullandım..yağ miktarına gelince 4-5yemek kaşığı eritilmiş margarin hemen hemen100gr.kadar yapıyor..kremada yazıldığı gibi evet 200ml.lik(sıvı) küçük kutulardakilerden kullandım ama kremayı sertleştirici tozla çırpmadan kullanmayın yoksa koyulaşmaz..denerseniz turtayı çok beğeneceksiniz..herzaman beklerim kocamn sevgiler
ne harika bir usulmuş bu böyle
:)
Yorum Gönder