Görünümü çok hoş, yemesi çok zevkli....
Orjinali şeftalili tang(toz içecek) ile olan bu tarif portakal suyuylada yapılabilir...
DEVEKUŞU YUMURTASI GÖRÜNÜMLÜ TATLI
Malzemeler:
Beyazı için:
6çay bardağı süt
1çay bardağı nişasta
1çay bardağı şeker
1paket vanilya
Sarısı için:
1paket şeftalili Tang(toz içecek)
6çay bardağı su
1çay bardağı şeker
1çay bardağı nişasta
Yapılışı:
İlk olarak iki tane ayrı tencere alınır.Birine beyazı için olan malzemeler (vanilya hariç) ,diğerinede sarısı için olan malzemeler konulup karıştırılır.İki tencerede ocağa alınarak karıştıra karıştıra aynı anda ayrı ayrı koyulaşana dek pişirilir.(aynı anda yapmak ve ikisininde aynı kıvamda olması püf noktası kesinlikle aynı ayna pişmeli ikiside aynı kıvamda olmalı yoksa içiçe geçmez)
Ocaktan aldıktan sonra beyaz olana vanilya eklenir.
Dibi yuvarlak bir kaseye önce beyaz muhallebi hemen arkasından tam ortasına yavaş yavaş sarı muhallebi dökülür..(sarı muhallebinin en alt kısma dibe kadar inmesi gerekiyor eğer dibe inmiyorsa bir çay kaşığı ile beyaz muhallebinin ortasına hafifçe batırıp sarı muhallebinin dibe kolayca inmesini sağlayabilirsiniz...Tatlılar soğuduktan sonra buzdolabına konulur...Çıkarınca ters çevrilerek servis yapılır...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder