27 Aralık 2013 Cuma
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ DOLMASI
PORTAKALLI KEREVİZ DOLMASI
Malzemeler
2Adet kereviz
2Havuç(küp doğranmış)
1Çay bardağı konserve veya haşlanmış bezelye
15 adet arpacık soğan
1Patates(küp doğranmış)
1Çay bardağı Sızma zeytinyağı
1Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1Limon suyu
1Tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dereotu
Yapılışı:
ilk olarak kerevizler soyulup ortadan(eninden) ikiye kesilir içleri oyulur ve limon sıkılmış suya atılır (kararmamaları için)
Diğer tarafta zeytinyağ tencereye alınıp kızdırılır arpacık soğan atılıp sotelenirken küp doğranmış havuçta eklenir sotelemeye devam edilir küp doğranmış patatesde eklenip bezelyede ilave edilir tuz,şeker eklenip karıştırılır ve kerevizler tencereye yerleştirilip üzerine 1bardak portakal suyu,1limon suyu ve bir bardak sıcak su dökülüp tencerenin kapagı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır...Kerevizler yumuşayana dek pişirilip soğumaya bırakılır..
Kerevizler tencereden bir servis tabağına alınıp havuçlu bezelyeli patatesli karışımdan kerevizlerin içlerine konulup üzerleri dereotuyla süslenir...
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 12:29
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder