16 Mayıs 2013 Perşembe

İRMİK HELVASI























İRMİK HELVASI
1Su bardağı irmik
1Su bardağı şeker
1Su bardağı süt+1Su bardağı su (veya 2su bardağı su yada süt)
120 gr. Margarin
Biraz çamfıstığı



İlk olarak sütü,suyu şekeri bir tencereye alıp ocakta şeker eriyene dek ısıtılıp bekletilir..
Bir tava veya tencerede yağ eritilip fıstıklar ve irmik eklenerek irmiğin rengi koyulaşana kadar kavrulur ve üzerine sütlü karışım yavaşça dökülüp karıştırılır tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekene kadar pişirilir ve ocaktan alınarak kapağı açılmadan demlenmeye bırakılır 15dk. kadar demlendirilir...
Afiyet olsun....
 

Hiç yorum yok: