11 Mart 2013 Pazartesi
KARNIYARIK POĞAÇA
KARNIYARIK POĞAÇA
Malzemeler
1Su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1Yaş maya (kuruda olabilir)
Aldığı kadar un
içi:
Kıyma
kurusoğan
sıvıyağ
tuz,baharat
Üzeri için:
domates ve sivri biber
1Ymurta sarısı
yapılışı:
İlk olarak maya ılık sütte eritilip şeker,tuz,su,sıvıyağ eklenerek karıştırılır ve yavaş yavaş un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir..
Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlamak için az sıvıyağda kıyma,soğan ve baharatlar kavrularak hazırlanır...Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elde bastırarak açılır ve karşılıklı iki kenarlardan çizikler atılıp ortalarına iç malzemeden konup karşılıklı kenarlar kesilen yerlerden birbirinin içinden geçirilip poğaça hazırlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip birazda böyle tepside mayalandırılır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 07:41
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder