11 Mart 2013 Pazartesi

KARNIYARIK POĞAÇA

  




















KARNIYARIK POĞAÇA
Malzemeler
1Su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz 
1Yaş maya (kuruda olabilir)
Aldığı kadar un

 içi:
Kıyma
kurusoğan
sıvıyağ
tuz,baharat
Üzeri için:
domates ve sivri biber  
1Ymurta sarısı
   
yapılışı:
İlk olarak maya ılık sütte eritilip şeker,tuz,su,sıvıyağ eklenerek karıştırılır ve yavaş yavaş un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir..
Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlamak için az sıvıyağda kıyma,soğan ve baharatlar kavrularak hazırlanır...Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elde bastırarak açılır ve karşılıklı iki kenarlardan çizikler atılıp ortalarına iç malzemeden konup karşılıklı kenarlar kesilen yerlerden birbirinin içinden geçirilip poğaça hazırlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip birazda böyle tepside mayalandırılır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: