30 Ekim 2011 Pazar
ELMALI TART
ELMALI TART
Malzemeler
Hamuru için
375gr. Un
125gr.Şeker
1Paket vanilya
1Yumurta
Bir çimdik tarçın
250gr. Tereyağ veya margarin
Üzeri için
7-8 Adet elma
1Limonun suyu
50gr. yaprak badem
Üzerine gezdirmek için bir kaşık bal(biraz suda açılacak)
Yapılışı
İlk olarak hamurunu hazırlamak için derin bir kaba un,şeker,vanilya,tarçın alınıp karıştırılır.Yumurta,küp doğranmış tereyağı veya margarinde eklenerek yoğrulur.Hamur streçfilme sarılıp buzdolabında 1saat kadar bekletilir..
Diğer tarafta elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır ve kalın dilimler halinde kesilip üzerlerine limon suyu gezdirilir..
Hamur dolaptan alınıp açılıp yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine alnır(yada hamur tepsiye alındıktan sonra elle bastırarak yayılır) hamurun üzerine elma dilimleri düzgünce yerleştirilir,elmalarında üzerine badem serpilip 180dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40dk. kadar pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra üzerine suda açılmış bal gezdirilir..
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 08:48
Etiketler: TURTA VE TARTLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canım ellerine sağlık elmalı lezzetlere bayılırım sımsıcaks evgiler.
Elma nasıl güzel bir meyvedir böyle kurabiye,kek,tart herşeye çok yakışıyor.
Ellerine sağlık canım
Hayirli Bayramlar canim, sevgiler....
tarcinin kokusuna geldim mis gibi kokmustur peserken tart bir dilimcik aliyorum eline saglik serapcim canimcimmm
neseli huzur dolu bayramlar dilerim öpütümmmm
Aaaa nefisler bunlar.Bayıldım ben.Ellerinize sağlık.
Sevgiler;
Yorum Gönder