18 Eylül 2010 Cumartesi

AVCI BÖREĞİ (BULGURLU BÖREK)





































Çok sık yaparım  nefisss bir börektir yayınlamak bugüne kısmet oldu denemeyenlere duyrulur:)


AVCI BÖREĞİ
Malzemeler
1Kğ. Yufka
125gr.Margarin
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı su

İç malzemesi
400 gr.Kıyma
1Nescafe fincanı ince bulgur
1Çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1Adet kuru soğan(yemeklik doğranmış)
Tuz,karabiber,pul biber
1Tatlı kaşığı domates salçası
1Tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için Galete unu

Yapılışı
Bulgurun üzerine aynen kısır yapar gibi çok az sıcak su ekleyip dinlendirilir..
Bir tavaya az sıvıyağ konulup kıyma kavrulur ve soğan eklenip kavurmaya devam edilir üzerine demlenen bulgur salçalar tuz karabiber ilave edilir en son cevizde eklenip karıştırılarak ocaktan alınır.
Sosu hazırlamak için margarin eritilir ılınınca üzerine yarım su bardağı sıvıyağ ve bir bardak su ilave edilerek hazırlanır..
1.yufka tezgaha serilip üzerine bir fırça yardımıyla hazırlanan sosdan sürülüp üzerine 2.yufka serilir onun üzerinede sos sürülür ve dörde kesilir(artı şeklinde) her bir parçanın geniş kenarlarına hazırlanan içden konulup kalın rulo şeklinde sarılır,diğer yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra artan sulu yağa batırılıp ıslatılır(su azalmışsa biraz daha su eklenebilir) ve galete ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirilir...
Afiyet olsun.. 


  

5 yorum:

Unknown dedi ki...

kokusu burnuma geldi desem yalan olmaz ellerinize sağlık

Gönülünce dedi ki...

Böreğin her türlüsüne varım nefisss olmuş ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

Ben hic denemedim citir citir cok lezzetli olmus ,kahvaltiya sana gelsem yarin ama bu börekten isterim:)))canisi ellerine saglik cok öpüyorum

hdidem95 dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık serabım afiyetler olsun öptüm sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

bende sık sık yaparım ellerine sağlık nefis olmuş canım