28 Mart 2010 Pazar
HAŞHAŞLI BURGU ÇÖREK
HAŞHAŞLI BURGU ÇÖREK
Malzemeler
1kg. Un
1Çay bardağı sıvıyağ
1Yemek kaşığı şeker
1Paket yaş maya
1Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç malzemesi için
1Su bardağı haşhaş ezmesi
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1Yemek kaşığı şeker
Yapılışı
İlk olarak maya ve şeker ılık suda eritilip diğer malzemelerle birlikte az az ılık su ilavesiyle yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir..Hamur mayalanmaya bırakılır..
İç malzemesini hazırlamak için haşhaş ezmesi,sıvıyağ ve şeker karıştırılır..
Mayalanan hamur ( eller sıvıyağ ile yağlanarak) üç bezeye ayrılır her beze yağlanmış tezgahta açıla bildiği kadar açılıp üzerine heryerine gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan sürülür ve 2cm.eninde şeritler kesilir.İki şerit üst üste konulup çevirerek burgu yapılır burgular çekerek uzatılıp tekrar iki uçtan birleştirilip birbirine dolanıp burgu yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye uzunlamasına dizilir,diğer bezelerde aynı şekilde yapılır tepsiye yanyana ( hiç boşluk kalmayacak) sıkı bir şekilde dizilip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirlir,fırından çıkardıktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülüp soğumaya bırakılır..
Afiyet olsun...
Gönderen Serap'la turuncu lezzetler zaman: 05:46
Etiketler: HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
25 yorum:
Selamlar, iyi pazarlar, nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
Canim nefis olmus benimde cok sevdigim hamur isleri arasindadir hashaslilar Afiyet olsun sizlere sevgiler canim öptüm
Kimbilir pişerken ne güzel bir koku yayılmıştır etrafa, ellerinize sağlık
Cöreklerin cok lezzetli görünüyor.Sen yaparsinda kötü olurmu hic.MMMMMM....canim istedi.
kız allah canımı alsın o kadar çok severim bunu. bolcana şekerli maşraba dolusu çaylan gözümü kaşımı oynatı oynatı yerim. yok napim yanımda ağızım sulanı sulanı aha bunları yazdım eline koluna aklına sağlık gülüm.
çoook lezzetli bir çörek bende yapıyorum tepsinin yarısını yalnız başıma yiyebilirim aaaahhhhh kilolardan korkmasam aahhh:(
sevgiyle kal arkadaşım ellerine sağlık
canım ne güzel olmuşlar ellerine sağlık serabım güzel bir hafta diliyorum öptüm sevgiler
Nurdancım teşkr ederim:) sanada yaparım birgün canım:)
Sevgili haşhaşlı çörek hastası:)) isimde yazmamışsınız buda biraz tuhaf oldu ama neyse:)
çok teşkr ederim ziyaretinize ve yorumunuza herzaman beklerim....sevgiler:)
Ellerine sağlık canım.Çok lezzetli görünüyor.Tadını çok merak ettim.Denemek istiyorum.Sevgilerle.
Ne kadar nefis görünüyor,calistigim dönemlerde bir hastamiz bize yapardi hep .Kahvaltida harika oluyordu.Ellerine saglik canim ,afiyetler olsun.
Serapcığım harika bir lezzet olduğundan hiç şüphem yok ellerine sağlık canım...
Çok ama çok güzel gözüküyor Serap, tepsinin yarısını bana mail atar mısın lütfen :)
Serabim eline saglik çörek nefiis hemde hashasli...hashasli lezzetleri çok severim sahane olmus canim,ah yakin olsaydikta yiyebilseydim:))öpüldün.
nefis olur gerçektende..
ne güzel görünüyor Serapcığım..
merhaba canım,
ne güzel olmuş ellerine sağlık güzel bir hafta diliyorum kocaman öpüyorum sevgiler..
Hhiim Serapcigim ellerine saglik cok severim ama böyle ince acmayi da beceremem, simdi olsa tepsinin yarisini yerdim bak, ellerine saglik, sevgiler.....
Buna bayılıyorum işte.Ellerine sağlık.
hashas pastayada hamurislerinede nefis aroma katiyor cörekler piserken mis gibi kokular yayilmistir mutfaga ellerine saglik canim
Canim,
böyle hashasli lezzetleri hazirlamak icin ben hep cok özenirim ama bir türlü cesaret edemem, insallah senin tarifinden cesaret alip bende yapmayi basaririm, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle ve kocaman öptüm.
Hmur islerinde en basta olan tarifimdir enfes bir lezzet gercekten seninkide harika olmus canim ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
Ai que comidinha mais gostosa adorei tudo.
Bjs,
Nieta
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
Pembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...
Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...
SON KATILIM 30 NİSAN...
SEVGİLER:)
çok şahane tariflerin var bayıldım. ellerinize sağlık.
çok şahane tariflerin var bayıldım. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder