11 Şubat 2015 Çarşamba
ISLAK KURABİYE(BROWNİ KURABİYE)
Malzemeler:
125gr tereyağı veya margarin
1yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı şeker
3yemek kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un(3su bardağı kadar)
Şerbeti için:
2çay bardağı şeker
2çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Yapılışı:
İlk olarak şeker, su,limon suyu kaynatılıp şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır...
Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenerek yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir..Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında çatlayana kadar pişirilir(yaklaşık 15dakika )
Fırından çıkan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır üzerlerine hindistan cevizi serpilip dinlendirilip(buzdolabında biraz beklerse daha güzel olur) servis yapılır..
Afiyet olsun...
Gönderen
Serap'la turuncu lezzetler
zaman:
11:26
Etiketler: TATLI KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder